Porvoo keskeyttää yli 200 työntekijän palkanmaksun – mahdollisista yt-neuvotteluista päätös torstaina

Porvoo
näkymä porvoonjoelle
Porvoon kaupunki ryhtyi koronaviruksen hidastamista ehkäiseviin toimiin jo maaliskuun alkupuolella ennen valmiuslain käyttöönottoa.Markku Rantala / Yle

Porvoon kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt keskeyttää 14 päivän kuluttua 217 kaupungin työntekijän palkanmaksun. Päätös koskee työntekijöitä, jotka työskentelevät koronaviruksen vuoksi suljetuissa kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen laitoksissa.

Kokonaisuuteen kuuluu 157 työntekijää kansalaisopistossa, 32 kirjastopalveluissa, 16 liikuntapalveluissa, kuusi taiteen perusopetuksessa, viisi kulttuuripalveluissa ja yksi musiikkiopetuksessa.

– Kaikki ne, joita tämä koskee, saavat tämän päivän aikana henkilökohtaisen ilmoituksen. Ohjeistamme heidät ilmoittautumaan TE-toimistoon työttömiksi työnhakijoiksi hyvissä ajoin ennen palkattoman ajan alkamista. On myös hyvä muistaa, että kysymys ei ole irtisanomisesta. Työn on tarkoitus jatkua sen jälkeen, kun työnteon este poistuu, henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari kertoo tiedotteessa.

Osa keskeytettyjen palvelujen henkilöstöstä voidaan siirtää muihin tehtäviin.

Koronaviruksen vaikutukset kaupungin talouden kokonaiskuvaan selkiytyvät tarkemmin vasta muutaman kuukauden kuluttua, sanoo rahoitusjohtaja Henrik Rainio.

Varmaa kuitenkin on, että esimerkiksi yhteisövero- ja kunnallisverotulot vähenevät lomautusten ja irtisanomisten vuoksi, ja samaan aikaan menot kasvavat erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa

Kaupunginhallitus keskustelee yhteistoimintamenettelyyn liittyvistä periaatteista ja neuvottelujen mahdollisesta käynnistämisestä kokouksessaan torstaina 26. maaliskuuta.