1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kouluruoka

Etäkoulun varjopuoli näkyy kouluruuan puutteena – Kajaanissa ryhdytään toimittamaan ruoka-annoksia lapsiperheille

Kajaanissa on käynnistynyt kampanja, jossa autetaan koronaepidemian aiheuttamista muutoksista ja rajoituksista kärsiviä lapsiperheitä.

kouluruoka
Lautasella on lounas.
Lyhyessä ajassa reilut 100 kajaanilaista perhettä ilmoittautui ruoka-annosten tarvitsijoiksi. Kuvituskuva.Terhi Liimu / Yle

Kajaanilaisissa ravintoloissa sekä ruokapalvelussa työskentelevät ryhtyvät toimittamaan ruoka-annoksia kajaanilaisille lapsiperheille.

Kajaanin Kauppiasyhdistys ja Kajaanin Yrittäjät käynnistivät keskiviikkona kampanjan, jossa autetaan koronaepidemian aiheuttamista muutoksista ja rajoituksista kärsiviä lapsiperheitä.

Lahjoitusten avulla hankitaan ruoka-annoksia lapsiperheille korvaamaan kouluruokailua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piiri kokoaa tiedot lapsiperheistä, jotka ruoka-apua tarvitsevat.

– Kajaanissa tarvitaan kouluruuan vastine, sanoo MLL:n toiminnanjohtaja Seija Karjalainen.

Karjalainen laskee, että torstaiaamuun mennessä reilut 100 kajaanilaista perhettä on antanut tietonsa.

– Kysyntä on ollut todella vilkasta, puhelimet soivat jatkuvasti.

Ruoka-annokset ovat perheille maksuttomia ja ne toimitetaan kotiin. Karjalainen summaa, että Kajaanissa perheiden tilanteet ovat moninaiset, koska monissa perheissä vanhemmat ovat lomautettuna tai heitä uhkaa työttömyys.

– Perusasiat horjuvat. He, jotka ovat nyt ilmoittautuneet tähän, tarvitsevat oikeasti apua.

Kajaanin kaupungin laajennettu johtoryhmä päätti 19.3.2020, että kouluruokaa ei jaeta etäopetuksessa oleville 3 600 koululaiselle.

– Uskon, että perheissä on tarvetta kouluruualle, mutta Kajaanissa se on vaikea toteuttaa. Se vesittäisi sen, mihin pyritään tällä tartuntataudin rajaamisella, sanoo perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi