1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suur-Savon sähkö

Suur-Savon Sähkön tulos kasvoi – jakaa yli 8 miljoonaa euroa osinkoina

Luonnonolot toivat historian suurimman häiriöihin liittyvän lisälaskun vuonna 2019.

Suur-Savon sähkö
Suur-Savon Sähkön kyltti
Timo Ikonen / Yle

Suur-Savon Sähkö energiakonserni teki hyvän taloudellisen tuloksen vuonna 2019. Konsernin liikevaihto oli yli 154 miljoonaa euroa. Se kasvoi edellisvuoteen verrattuna 4,2 prosenttia. Operatiivinen tulos on 18,7 miljoonaa euroa. Siinä kasvua oli 1,6 %.

Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitus esittää, että viime vuodelta jaetaan osinkoa 110 euroa osakkeelta. Yhteensä osinkopotti on lähes 8,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli vajaat seitsemän miljoonaa.

Osingoista valtaosa menee kuntaomistajille. Kuntien osuus yhtiön omistuksesta on hieman yli 60 prosenttia. Suur-Savon Energiasäätiön osuus on reilu viidennes. Yksityisiä omistajia on vajaat kuusi prosenttia ja esimerkiksi seurakunnat omistavat yhtöstä viisi prosenttia.

Myrskykustannukset pilvissä

Yhtiö kertoo luonnonolosuhteiden aiheuttaneen konsernin historian suurimmat kustannukset. Vuoden alkuun osui kuuden viikon lumikuormaongelmat, joiden hintalapuksi tuli 4,4 miljoonaa euroa.

Vuoden lopulla Aapon päivän lumimyräkkä maksoi 2,4 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan vuoden aikana olosuhteet toivat kustannuksia yli seitsemän miljoonan euron verran.

Myös sähköyhtiössä etätyöskennellään

Suur-Savon Sähkö on varautunut koronavirukseen ja siirtänyt työn tekoa mahdollisimman paljon etätöiksi.

Yhtiön mukaan sähkön siirto- ja jakeluverkkoa sekä välttämättömintä kaukolämmön tuotantoa pystytään ohjaamaan tarvittaessa etänä.

Lue seuraavaksi