Perustuslakivaliokunta kuulee asiantuntijoita Uudenmaan liikkumisrajoituksista huomenna – Puheenjohtaja arvioi, että kielto voisi tulla voimaan jo perjantaina

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) arvioi, että asia voisi olla valmis eduskunnan hyväksyttäväksi jo huomenna iltapäivällä.

koronavirus
 Johanna Ojala-Niemelä
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-NiemeläSeppo Samuli / Lehtikuva

Eduskunnan perustuslakivaliokunta kokoontuu huomenna aamulla puoli yhdeksältä kuulemaan asiantuntijoita sekä Uudenmaan liikkumisrajoituksista että terveydenhuollon henkilökunnan työvelvoitteesta.

Hallitus kertoi eilen, että Uudenmaan eristäminen tulisi voimaan huomenna perjantaina 27. maaliskuuta, jos eduskunta saa käsiteltyä hallituksen asetuksen. Liikkumisrajoitusten on määrä kestää 19. huhtikuuta asti.

Kun matkustuskielto on voimassa, Uudenmaan ja muun Suomen välillä ei saa liikkua kuin vain hallituksen määräämissä poikkeustapauksissa. Lue niistä lisää tästä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) arvioi, että valiokunta voisi saada liikkumisrajoituksia koskevan mietintönsä valmiiksi perjantaina iltapäivällä ja eduskunta voisi hyväksyä sen saman tien täysistunnossa.

Ojala-Niemelä sanoi eilen Ylen erikoislähetyksessä, että valmiuslakia käytetään nyt ensimmäistä kertaa, joten poikkeuksellinen tilanne vaatii tarkkaa harkintaa. Niemelän mukaan he tekevät valiokunnassa parhaansa, jotta asetus saataisiin voimaan pikaisesti.

Hallitus perusteli Uudenmaan eristämistä muusta Suomesta maakunnan suuremmalla koronavirustartuntojen määrällä.

Liikkumisrajoituksella pyritään hillitsemään viruksen leviämistä ja yritetään taata tehohoitopaikkojen riittävyys kaikille hoitoa tarvitseville epidemiapiikin aikana.

Lue lisää:

Lue tästä uusimmat tiedot koronavirustilanteesta.

Poliisi asettaa sulut Uudellemaalle johtaville teille – jokainen rajan yli liikkuva tarkastetaan

Kuka Uudenmaan rajan saa ylittää? Miten poliisi tietää, kenen asia on pakollinen? Miten todistetaan, että töihin on mentävä? – 9 kysymystä ja vastausta

Uudenmaan sulkeminen vaatii hallitukselta aukottomat perustelut – Onko 1,7 miljoonan suomalaisen eristäminen todella välttämätöntä?

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan