SK: Pori keskeyttää Helsingin reittilennot

Porin kaupunki päätyi Porin ja Helsingin välisten lentojen keskeytykseen, koska Uusimaa eristetään muusta maasta koronavirusepidemian vuoksi.

lentoliikenne
Lentokone Porin lentokentällä
Porin ja Helsingin väliset reittilennot keskeytyvät Uudenmaan eristämisen vuoksi. Jenni Joensuu / Yle

Porin kaupungin tukemat reittilennot Porin ja Helsingin välillä keskeytyvät poikkeustilan vuoksi.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo Satakunnan Kansalle (siirryt toiseen palveluun) lähettäneensä unkarilaiselle lento-operaattorille Base Airlinesille keskiviikkoiltana kirjeen, jossa hän toteaa, että lentoliikenteen keskeytykseen on otettava käyttöön niin sanottu Force majeure -ehto.

– Viimeinen niitti tilanteeseen oli hallituksen linjaus koskien Uuttamaata, kaupunginjohtaja Luukkonen sanoo.

Luukkonen kertoo lehdessä, että kaupunki keskeyttää myös maksuliikenteen operaattorille.

Hallitus kertoi keskivikkona, että Uudenmaan eristäminen tulee voimaan perjantaina 27. maaliskuuta, jos eduskunta saa käsiteltyä hallituksen asetuksen. Liikkumisrajoitusten on määrä kestää 19. huhtikuuta asti.

Operaattoria edustavan Base Airlinesin maajohtajan Juha Köykän mukaan asiakkaan eli Porin kaupungin toivetta kunnioitetaan.

Vielä tiistaina maajohtaja Köykkä kertoi Ylelle, että lentoja jatketaan toistaiseksi normaalisti. Hän kuitenkin sanoi tuolloin lentoyhtiön seuraavan tarkasti, päätetäänkö Suomessa maan sisäisistä liikkumisrajoituksista.

Ennen keskeytyspäätöstä lennoilla on ollut korona-aikaan keskimäärin vain viisi matkustajaa.

Loppukesällä uudelleen Porin kaupungin miljoonatuella avattu lentoreitti ehti tulla syksyn aikana hyvin suosituksi, ja BAS uskoi suosion kasvavan. Koronavirus muutti kuitenkin tilanteen täysin.