Etelä-Savon ELY-keskus: Virtavesien kunnostukset siirtyivät talvelta ensi syksyyn, särkikaloja hoitokalastettiin yli 125 tonnia vuodessa

Kalatiesuunnitelmia on Kangasniemen Vuojakoskella, Sulkavan Lohikoskella ja Puumalan Lieviskänkoskessa.

vesistöt
Särkisaalis.
Esa Huuhko / Yle

Etelä-Savossa ELY-keskuksen tekemät virtavesien kunnostukset ovat siirtyneet talven hankalien sääolosuhteiden takia ensi syksyyn. Talvella ELY-keskus on tehnyt kunnostuksia valmistelevia töitä.

Maakunnassa Puulaan laskevien virtavesien kalataloudellisissa kunnostuksissa ennallistetaan jokiuomia ja lisätään uhanalaisen järvitaimenen lisääntymis- ja pienpoikasalueiden määrää.

Kangasniemen Vuojakosken kalatien rakentamisella mahdollistetaan kalan kulku Vuojakosken yläpuolisiin järviin. Kalatiesuunnitelmia on ELY-keskuksen mukaan myös muun muassa Sulkavan Lohikoskella ja Puumalan Lieviskänkoskessa.

Savonrannan Vuokalanreitin kunnostushanke toteutuu ensi syksynä, ja Joroisvirran reitille suunnitellaan laajempaa virtavesien kunnostuskokonaisuutta.

Viime vuonna kalastettiin yli 125 tonnia särkeä

Viime vuonna Etelä-Savon järvistä kuten Mikkelin alapuolisella Saimaalla, Rantasalmen Pienellä Raudanvedellä, Pertunmaan PIenivedellä sekä lukuisilla muilla järvillä ammattilaiset ja talkoolaiset hoitokalastivat yli 125 tonnia särkikaloja.

Vesikasveja niitettiin Puruvedellä, Mikkelissä Launialanselällä sekä useissa pienemmissä kohteissa.