Soiten lääkärit huolissaan: riskiryhmäläiset liikkuvat liian paljon julkisilla paikoilla

Koronatilanne alueella on yhä rauhallinen eikä uusia tapauksia ole todettu.

Keski-Pohjanmaa
Kaupungin keskusta ilmasta kuvattuna.
Kaikenikäisten riskiryhmäläisten pitäisi välttää julkisia paikkoja, muistuttavat Soiten lääkärit.Kalle Niskala / Yle

Soiten hematologi, syöpätautien ylilääkäri ja infektioylilääkäri ovat vahvasti huolissaan siitä, että riskiryhmiin kuuluvat liikkuvat edelleen paljon julkisilla paikoilla.

Kuntayhtymä aikookin korostaa viestinnässä kaikenikäisten riskiryhmäläisten kotikaranteenin merkitystä, ei vain ikäihmisten.

Soiten valmiusryhmä kehottaa kaikenikäisiä riskiryhmäläisiä käyttämään kauppakassipalvelua tai turvautumaan läheisten apuun asioinnissaan. Julkisilla paikoilla heidän ei tule liikkua.

Soite pelkää myös, että terveyskeskusten hiljeneminen johtaa myöhemmin päivystyksen tai erikoissairaanhoidon kuormittumiseen. Nyt kehotetaankin ihmisiä hoidattamaan kiireettömiäkin vaivojaan – hoito tapahtuu kuitenkin pääosin puhelimitse tai muita etäkanavia pitkin.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole Soiten alueella todettu torstainakaan. Näytteitä otetaan päivittäin kolmisenkymmentä. Osa viime viikon tuloksista on yhä jumissa THL:n ruuhkassa.

Alueella on varmistettu laboratoriotestein kolme tapausta.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Keski-Pohjanmaalla: Puute suojavälineistä kiritti pohjalaisyritykset nopeaan tuotekehittelyyn, kouluruoan jakelu siirtyy Kokkolassa pääsiäisen yli