Itä-Suomen poliisi ei aio pysäytellä ihmisiä Uudenmaan rajoitusten vuoksi – poliisin toiminta jatkuu viime viikkojen tapaan

Valmiuslain täytäntöönpano on rauhoittanut katukuvaa Itä-Suomessa.

poliisi
Joensuun oikeus- ja poliisitalo marraskuussa 2018
Itä-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiasema on Kuopiossa. Kuvassa Joensuun oikeus- ja poliisitalo. Annika Martikainen / Yle

Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä rajoitetaan. Poliisi tiedotti aamupäivällä, että se ottaa käyttöön tiesulkuja, ja tarkastaa kaikki Uudellemaalle tai sieltä pois matkustavat ihmiset.

Uudenmaan muuttunut tilanne ei aiheuta tällä hetkellä muutoksia Itä-Suomen poliisin toimintaan. Poliisi ei aio Savo-Karjalassa normaalista poiketen pysäyttää ihmisiä, tai selvittää matkan syytä.

Itä-Suomen poliisipäällikkö Mikko Masalin kertoo, että lähtökohtaisesti jokainen poliisilaitos huolehtii omasta alueestaan.

– Jos jotain vaikutuksia tulee, niin käytännössä ne ovat kalustoa ja henkilöstöä koskevia tukipyyntöjä. Mutta tällaista apupyyntöä ei ole Uudeltamaalta tullut, Masalin sanoo.

Jos apupyyntö tulisi, se arvioitaisiin sen hetkisen tilanteen mukaan. Tällä hetkellä Itä-Suomen poliisilla on työntekijöiden suhteen normaalitilanne, eli sairauspoissaoloissa ei vielä näy piikkiä.

– Tällä hetkellä tilanne on hyvä. Lähtökohta on kuitenkin se, että meidän pitää hoitaa Itä-Suomen poliisitehtävät ja turvata poliisitoiminta täällä, Masalin sanoo.

Katukuva on rauhoittunut ja häiriöt vähentyneet

Poliisin toiminta jatkuu Itä-Suomen alueella viime viikkojen tapaan. Tällä hetkellä ylläpidetään yleistä järjestystä ja turvallisuutta, sekä puututaan tarvittaessa yli 10 henkilön joukkokokoontumisiin.

Poliisin havaintojen mukaan valmiuslain täytäntöönpano on rauhoittanut katukuvaa. Ihmisiä on vähemmän liikkeellä, ravintoloita on suljettu ja yleisötapahtumia peruttu.

– Meillä on jopa vähemmän tehtäviä tällä hetkellä kuin normaaliaikana, poliisipäällikkö Masalin sanoo.

Eniten ovat vähentyneet liikennetehtävät ja julkisilla paikoilla tapahtuvaan häiriökäyttäytymiseen liittyvät tehtävät.

Itä-Suomen poliisi toivoo, että ihmiset pysyvät poikkeustilanteen aikana kotona ja välttävät lähikontakteja mahdollisuuksien mukaan.

– Kyllä jokaisen omalla toiminnalla on vaikutusta, kuinka nopeasti me pääsemme tässä yhteiskunnassa taas normaaliarkeen, Masalin sanoo.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Poliisi tarkastaa Uudellemaalle lentomatkustavia, maakunnassa 21 tartuntaa

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Karjalassa: 10 varmistettua tartuntaa Siun soten alueella, Joensuun seurakuntakeskus ja hautausmaan toimisto suljetaan yleisöltä

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan