Eepee sopeuttaa toimintojaan koronavirusepidemian vuoksi - poikkeusaukioloajat voimaan koko kevääksi

ABC-liikennemyymälöitä suljetaan, ravintoloihin poikkeusaukioloaikoja - bensaa saa automaateista edelleen.

ABC-huoltoasemaketju
ABC-skylt.
Sopeuttamistoimet sulkevat monta ABC-liikennemyymälää Etelä-PohjanmaallaYle/Pia Santonen

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepee sopeuttaa ravintoloidensa ja liikennemyymälöidensä toimintaa.

Sopeutustoimien piirissä on Eepeen mukaan noin 350 työntekijää, joita koskee korkeintaan 90 päivää kestävät lomautukset. Työntekijöille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan työvuoroja Eepeen marketkaupasta.

Eepeen mukaan kysyntä ja asiakasmäärät ovat vähentyneet merkittävästi. Sopeuttamistoimenpiteillä valmistaudutaan myös poikkeusolojen aiheuttamiin muutoksiin ravintola- ja kahvilatoiminnassa.

Bensaa saa edelleen automaateista

Eepeellä sopeuttaminen tarkoittaa poikkeusaukioloja ja toimipaikkojen sulkemisia.

Poikkeusaukiolot astuvat voimaan perjantaina 27. maaliskuuta alkaen kello 14, jolloin Eepee sulkee ravintoloitaan. Osa ravintoloista palvelee lyhennetyin aukioloin ja take away -tuotteistuksella.

Polttoneste- ja polttoöljymyynti jatkuvat normaalisti ABC-automaateilla sekä ABC-asemilla Eepeen toimipisteissä. Poikkeuksena, että sisälle maksaminen ei ole mahdollista. Eepee Öljypalvelu toimii normaalisti puhelinpalveluna

Poikkeusaukioloajat ovat voimassa 31. toukokuuta saakka rajoittamislainsäädäntö ja niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset huomioiden.

Suurin osa ABC-liikennemyymälöistä kiinni

Poikkeuksia tulee myös ABC -liikenneasemien aukioloaikoihin ja niillä toimivien Hesburgerien toimintaan.

ABC Seinäjoki jatkaa avoinna Salen sekä Hesburgerin Drive Inin osalta. Lauantaista klo 28. maaliskuuta alkaen ABC Seinäjoki on edellä mainittujen palveluiden osalta avoinna 6-21.

Eepeen muut liikennemyymälät eli ABC Alajärvi, ABC Alavus, ABC Ähtäri, ABC Jalasjärvi, ABC Kauhajoki, ABC Ilmajoki, ABC Kauhava ja ABC Teuva palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaisesti vielä perjantaina 27. maaliskuuta, jonka jälkeen ne suljetaan.

ABC Lapuan uudistukseen liittyvää sulkemista joudutaan aikaistamaan projektin valmistumisen varmistamiseksi, yksikkö suljetaan perjantain 27.3. jälkeen.

Katso täältä uusimmat tiedot maakuntasi koronavirustilanteesta