Suuri osa ravintoloista ja baareista sulkee ovensa – "EeKoon ravintoloissa ei huomisesta eteenpäin ole istuskelua"

Osa ravintoloista siirtyy toimimaan noutoperiaatteella.

ravintolat
Laseja pöydällä
Hallitus toivoo ravintoloiden sulkevan ovensa koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Ravintoloista voi kuitenkin edelleen noutaa ruokaa.Timo Metsäjoki / Yle

Suuri osa ravintoloista on sulkenut ovensa koronavirustilanteen takia.

Moni ravintola on mennyt kiinni asiakkaiden kaikottua. Lisäksi pääministeri Sanna Marin (sd.) vetosi keskiviikkona yrittäjiin, että he panisivat ravintolat kiinni koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Ruoan noutaminen ravintolasta on kuitenkin edelleen sallittu.

Hallitus olisi halunnut määrätä asiasta jo tällä viikolla. Hallitus joutuu kuitenkin antamaan eduskunnalle lisäselvityksiä, minkä vuoksi asian lopullinen käsittely siirtynee ensi viikkoon.

Lue lisää: Ylen soittokierros: Moni ravintola sulkee nyt salinsa, kuten hallitus toivoi – "Pelkään, että juhannustansseja tanssitaan vielä kotona"

Lähes kaikki EeKoon ravintolat kiinni

Etelä-Karjalan Osuuskauppa EeKoo sulki lisää ravintoloita pääministerin vetoomuksen jälkeen.

Torstaina kiinni menivät Kanuuna Luumäen Taavetissa, Lamppu, Las Palmas ja VENN Lappeenrannassa sekä Imatralta Pub Vahti.

Viime ja tällä viikolla tehtyjen päätösten johdosta suurin osa EeKoon ravintoloista on nyt kiinni.

EeKoo pitää toistaiseksi auki molempien Prismojen ja Lappeenrannan Myllykeskuksen ravintolat sekä kauppakeskus Isossa-Kristiinassa sijaitsevat Hesburgerin ja Fafa's -ravintolan.

Hesburgerin ja Fafa's -ravintolan yhteyteen tulee noutopiste, josta voi huomisesta perjantaista alkaen noutaa kyseisten ravintoloiden sekä Rosson ja Amarillon ruokaa. Lisäksi Wolt toimittaa ravintoloiden ruokaa koteihin.

Prismojen ravintolat toimivat jo ennestään myös noutoperiaatteella. Myös ABC-liikenneasemien ravintolat toimivat jatkossa noutoperiaatteella.

– EeKoon ravintoloissa ei huomisesta eteenpäin ole istuskelua, summaa matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne.

Ravintolayhtiö seuraa hallituksen toimia

Lappeenrantalainen Kolme Kiveä Ravintolat -yhtiö sulkee Isossa-Kristiinassa sijaitsevan Tang Capitalin ensi lauantain jälkeen.

– Raaka-aineet oli hankittu tätä viikkoa varten, sillä hallitus puhui aiemmin, että ravintolat suljetaan lauantaina, sanoo yhtiön kehitysjohtaja Mikko Kinnari.

Yhtiö pitää Lappeenrannassa kolmea ravintolaa. Wanha Makasiini on kiinni.

The Kitchen on auki vielä ainakin lauantaina. Mitä sen jälkeen tapahtuu, sitä Kinnari ei vielä osannut varmaksi sanoa.

– Seuraamme nyt hallituksen linjauksia. Suljetaanko ravintolat koko maassa vai pelkästään Uudellamaalla.

Ensi maanantaista alkaen The Kitchenistä pääsee ainakin noutamaan yhtiön kaikkien ravintoloiden ruokaa. Palvelu on yksi keinoista, jotta ravintolatoiminta ei loppuisi täysin.

Yökerhoista ainakin Giggling Marlin sekä EeKoon Amarillo ovat sulkeneet ovensa Lappeenrannassa.

Tuoreimmat uutiset koronaviruksen vaikutuksesta maakuntaan löytyvät kootusti täältä

Valtakunnallinen koronavirusuutisointi kootusti täällä