Kouvola aikaistaa kulttuuri- ja liikuntapalveluiden lomautuksia – kirjastot, museot ja liikuntapaikat ovat jo valmiiksi kiinni

Lomautukset alkavat huhtikuussa.

lomautus
Kouvolan kaupunginkirjastossa Alvar Aalto -näyttely.
Koronavirus on sulkenut jo Kouvolan kirjastot.Antro Valo / Yle

Kouvolan kaupunki aikaistaa tälle vuodelle suunniteltuja liikunta- ja kulttuuripalvelujen lomautuksia. Useimmat liikunnan ja kulttuurin palvelut on koronavirustilanteen vuoksi suljettu huhtikuun puoliväliin ja osa vielä pidempään. Aiemmin lomautukset oli määrä toteuttaa kesällä.

Jo aiemmin kaupunki on suunnitellut pakkolomien aikaistamista koronavirustilanteen vuoksi.

– On talouden ja toiminnan näkökulmasta järkevää aikaistaa lomautuksia palvelujen sulkuajan yhteyteen, jolloin työtehtävät ovat vähentyneet. Lomautukset alkavat liikunta- ja kulttuuripalveluissa osin 14.4.2020 alkaen, Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka sanoo.

Koronaviruksen takia on jo aiemmin päätetty perua kaikki kaupungin järjestämät kulttuurin, kirjaston ja museoiden tapahtumat toukokuun loppuun asti.

Kulttuurikasvatuksen ja tapahtumatuotannon lomautukset painottuvat touko-kesäkuulle.

Kirjastopalvelujen lomautukset toteutetaan porrastetusti huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun. Näin varaudutaan toimimaan mahdollisimman normaalisti, kun yhteiskunta palaa normaalioloihin.

Museon henkilökunta jatkaa normaaleja töitään näyttelyiden suunnittelun, toteutuksen sekä kokoelmatyön parissa. Museon henkilökunta lomautetaan porrastetusti huhtikuun lopusta kesäkuun puoliväliin.

Kouvolan kaupunginkirjasto
Kouvolan kirjastopalvelujen lomautukset toteutetaan porrastetusti huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun. Antro Valo / Yle

Liikuntapalveluita verkkoon

Kouvolan kaupunki on sulkenut kaikki liikuntapaikat 18.3. alkaen maan hallituksen suositusten mukaisesti. Tämä helpottaa lomautusten aikaistamista.

Lomautukset on porrastettu siten, että laitosten kausihuoltoja voidaan tehdä kevään aikana.

Ohjattua liikuntatoimintaa ja liikuntaneuvontaa ei toteuteta lomautusten aikana huhtikuun lopusta toukokuun puoliväliin.

– Koronavirustilanteen vuoksi osa palveluista siirretään toteutettavaksi mahdollisuuksien mukaan verkkoon ja niistä tiedotetaan erikseen, liikuntakoordinaattori Marika Peltonen kommentoi.

Kouvola päätti joulukuussa kaupungin palveluksessa olevan henkilöstön lomauttamisesta vuonna 2020 pääsääntöisesti kolmeksi viikoksi.

Lomautusten perusteena ovat taloudelliset syyt. Lomautuksilla kaupunki tavoittelee 5,5 miljoonan säästöjä.

Lue lisää: Hotelli Vaakuna sulkee ovensa Kouvolassa, Kymenlaaksossa 8 varmistettua koronatartuntaa – katso täältä uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan