Kaupunginjohtaja arvioi koronan kustannukset Raision taloudelle: Tappiota 6,5 miljoonaa euroa

Kustannusarvio perustuu siihen, että epidemian takia poikkeustila jatkuu kolme kuukautta.

Raisio
Ari Korhonen.
Kaupunginjohtaja Ari Korhonen.Yle/ Nora Engström

Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen arvioi, että koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta seuraa kaupungille 6,5 miljoonan euron taloudelliset tappiot.

Arvio perustuu siihen, että poikkeustila jatkuu kolme kuukautta.

Eniten lisäkustannuksia tulee ennusteen mukaan erikoissairaanhoidosta. Verotuloja jää saamatta merkittävä määrä, kun yritykset supistavat toimintaansa ja lomauttavat.

Helpotuksia laskunmaksajille

Raision kaupunki varautuu lomauttamaan osan henkilöstöstä poikkeustilan aikana. Samaan aikaan yritetään helpottaa yritysten arkea maksamalla laskuja nopeutetulla tahdilla ja antamalla omille laskuille lisää maksuaikaa.

Yrityksille ja yhteisöille tarjotaan poikkeustilan ajaksi mahdollisuutta jättää vuokra kaupungin omistamista tiloista maksamatta, jos yrityksen tai yhdistyksen toiminta on koronan takia keskeytynyt.

Raisio varautuu korkotason nousuun niin, että se on jo nostanut lyhytaikaisia lainoja sovitun maksimimäärän. Näin se yrittää kaupunginjohtaja Korhosen mukaan hyötyä vielä toistaiseksi matalana pysyneistä koroista.

Korhonen arvioi kaupunginhallitukselle laatimassaan tekstissä, että valtioneuvosto pidentää koronaviruksen takia asetettua poikkeustilaa ja sen johdosta annettuja rajoituksia ensi viikon alussa annettavalla uudella asetuksella.