Kesän rippileirien kohtalo selviää lähiviikkoina – siirtoja on odotettavissa

Rippikoululeirejä saattaa siirtyä syyslomaviikolle. Seurakunnat miettivät eri vaihtoehtoja rippikoulujen toteuttamiseen.

rippikoulu
Nuoria rippikoulun leirijumalanpalveluksessa.
Kuvituskuva rippileiriltä.Elli Tervo / Yle

Ensi kesän rippileirien kohtalo on täysin auki. Kuopion evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän eri seurakunnissa rippikoulun käy vuosittain noin 1 000 nuorta.

Kevään aikana rippikouluopetusta annetaan etäyhteyksillä ja kaikki kokoontumiset on peruttu. Seurakuntayhtymän johtoryhmä päättää lähiviikkoina kesän rippileirien aikatauluista ja siirroista koronatilanteen mukaan.

Pelkästään Kuopion eri seurakunnilla olisi kesällä yli 30 leiririppikoulua.

Leirejä saattaa siirtyä syyslomalle

Myös Varkauden seurakunnassa mietitään eri vaihtoehtoja rippileirien pitämiseen myöhemmin tämän vuoden aikana.

Johtava kasvatustyön viranhaltija Tiina Taavitsainen Varkauden seurakunnasta pitää lähtökohtana sitä, että leirien siirtyessä rippikoululaiset pääsevät ripille myöhemmin tänä vuonna. Leirejä voidaan tarvittaessa siirtää syyslomalle.

Varkaudessa rippikoululaisia on vuosittain noin 175. Ensi kesänä ohjelmassa piti olla kahdeksan leiriä. Varkauden seurakunta aikoo lähettää rippikoululaisille etätehtäviä ensi viikolla.

Iisalmen seurakunnalla oli tulossa kesällä yhdeksän rippileiriä. Nyt on mietittävänä erilaisten verkko-oppimiskäytäntöjen hyödyntäminen rippikouluopetuksessa.

Iisalmessa rippikoulun käy vuosittain yli 200 nuorta. Johtavan nuorisotyönohjaajan Jouni Vuorijärven mukaan pyrkimyksenä on etteivät leirit jää pitämättä.

Tällä hetkellä on kuitenkin vielä mahdotonta sanoa, kuinka koronatilanne lopulta vaikuttaa ja miten kesän rippileirit saadaan toteutettua.