1. yle.fi
  2. Uutiset

Kurikassa apu taataan kaikille – kaupunki kuitenkin vetoaa, että ruokaostokset hoidettaisiin ensisijaisesti sukulaisten tai tuttavien avulla

Erityisestä tarpeesta ruoka-annoksia vidaan tilata myös perusopetuksen oppilaille.

Ruokaostokset
Ostoskärry on pullollaan elintarvikkeita.
Kurikassa toivotaan, että omaiset ja tuttavat ottaisivat vastuun vanhusten ja riskiryhmäläisten ruokaostoksista.Ismo Pekkarinen / AOP

Kurikan kaupunki, JIK ky ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa ovat aloittaneet koko Kurikan alueella kauppakassipalvelun niille yli 70-vuotiaille, riskiryhmäläisille sekä karanteenissa ja eristyksessä oleville, joilla ei ole mahdollisuutta hoitaa kauppa-asiointeja sukulaisten tai tuttavien kautta.

Tarkempia ohjeita on Kurikan kaupungin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Kurikan kaupunki kuitenkin vetoaa kaikkia hoitamaan ruokaostokset ensisijaisesti sukulaisten tai tuttavien avulla. Näin halutaan turvata apu niille, joilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta saada ostoksia hoidettua.

Kurikassa kotihoidon kauppa-asiointi jatkuu normaalisti osana asiakkaan hoitoa. Kaupunki muistuttaa myös, että elintarvikekaupoilla on ruokaostosten kotiinkuljetuspalvelua.

Perusopetuksen oppilaille on Kurikassa mahdollista tilata Wilma-palvelun kautta ruoka-annoksia, mikäli perheen tilanne välttämättä sitä vaatii.

Lue seuraavaksi