1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pohjois-Savossa 21 varmistettua koronavirustartuntaa

Ylä-Savossa on todettu kolmas koronavirustartunta.

Pohjois-Savossa on todettu tähän mennessä 21 koronavirustartuntaa, kertoo Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkäri Irma Koivula. KYS lopetti 19. maaliskuuta uusista tartunnoista tiedottamisen, ellei niillä ole laajaa yhteiskunnallista merkitystä. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Pohjois-Savossa on todettu tähän mennessä 21 koronavirustartuntaa. Kaksi päivää sitten tartuntoja oli yhteensä 12.

Osa tartunnan saaneista on jo parantunut. Määrä on todellisuudessa suurempi, koska kaikkia epäiltyjä tartuntoja ei testata.

Ylä-Savon sote tiedotti tänään perjantaina, että alueella on varmistunut kolmas tartunta. Kaikilla kolmella tartunnan saaneella henkilöllä on yhteys yhteen ja samaan tartuntaketjuun.

Kaikki tartunnan saaneet henkilöt ovat Ylä-Savon soten mukaan hyvävointisia ja kotioloissa.

Myös Varkauden ja Joroisten alueella on kolme varmistettua koronatartuntaa, kertoo Varkauden kaupunki.

Pohjois-Savon sairaanhoito ei kerro sairaalahoidossa olevien määrää yksityisyyden suojan vuoksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) KYSin erityisvastuualueella on sairaalahoidossa kahdeksan henkilöä, joista neljä tehohoidossa. Alueeseen kuuluvat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä sekä Keski-Suomen-, Etelä-Savon- ja Itä-Savon sairaanhoitoiirit.

THL:n luvuissa on viiveitä, sillä näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja päivittynyt rekisteriin.

** Lue myös:**

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa: Maakunnassa 21 tartuntaa, kesän rippileirien kohtalo avoin