Lapissa nyt neljätoista koronavirustartuntaa

Uusia tartuntoja on paljastunut viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana useita.

koronavirus
Mehiläinen Länsi-Pohja Kemi
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettujen tartuntojen määrä on noussut kahdessa viikossa kahdesta kuuteen.Juuso Stoor / Yle

Lapissa on todettu nyt neljätoista koronavirustartuntaa. Viimeisin uusi varmistunut tartunta on torstailta Lapin sairaanhoitopiirin alueelta.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut tähän mennessä yhteensä siis kahdeksan tartuntaa. Sairastuneet ovat kotihoidossa. Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan uusimmissa tartunnoissa on kyse henkilöistä, jotka ovat palanneet ulkomailta tai Uudeltamaalta.

Länsi-Pohjassa on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Tartunnat on todettu kahden viime viikon aikana. Kaikkiaan tartuntoja on sairaanhoitopiirissä todettu nyt kuusi. Länsi-Pohjassakaan ei ole yhtään koronapotilasta sairaalahoidossa.

Johtajaylilääkäri Jyri J.Taskilan mukaan kaikki tartuntaketjut on saatu jäljitettyä ja ne liittyvät vierailuihin ulkomailla tai julkisuudessa olleisiin kotimaan matkailualueisiin. Taskilan mukaan epidemia ei alueella ole vielä alkanut eikä tauti tämänhetkisen tiedon valossa leviä vapaasti väestössä.

Lapissa testataan nyt myös Uudellamaalla käyneitä koronaoireisia. Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan testejä tehdään noin 30 testin päivävauhtia. Tuloksia saadaan nopeimmillaan jopa parissa tunnissa.

Tähän mennessä Lapin sairaanhoitopiirin alueella on tehty yli 530 koronatestiä.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronavirustilanteesta tästä jutusta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus