1. yle.fi
  2. Uutiset

Kelan palvelupisteet siirtyvät puhelinpalveluun maanantaina pääkaupunkiseudulla ja Keravalla

Pääkaupunkiseudun ja Keravan palvelupisteiden asiakaspalvelutilat suljetaan toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kansaneläkelaitos
Kela
AOP

Kansaneläkelaitos, Kela ilmoittaa sulkevansa palvelupisteensä pääkaupunkiseudulla ja Keravalla maanantaista 30. maaliskuuta alkaen.

Asiakaspalvelua annetaan pääasiassa puhelimitse, sillä pääkaupunkiseudun ja Keravan palvelupisteiden asiakaspalvelutilat suljetaan toistaiseksi.

Muutoksella Kela pyrkii estämään koronaviruksen leviämisen asiakkaidensa ja henkilökuntansa keskuudessa.

Kelan mukaan pääkaupunkiseudun palvelupisteiden asioinnit ovat viimeisen viikon aikana vähentyneet noin kolmannekseen normaalitilanteeseen verrattuna.

Asiakastilat ovat kuitenkin täyttyneet ajoittain liikaa, eikä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi suositeltuja turvavälejä ole onnistuttu takaamaan.

Vastaava muutos on tehty aiemmin pienillä paikkakunnilla, ja se on Kelan mukaan parantanut puhelinpalvelun saatavuutta.

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Jos selvitettävää on paljon, puhelinpalveluun voi varata ajan. Soittoaikoja saa yleensä yhden tai kahden viikon päähän.

Harkitusti muuta palvelua

Pääkaupunkiseudulla on edelleen tarjolla valikoidusti muitakin palvelutapoja.

— Erityistilanteissa voimme sopia ajan, jolloin asiakas tulee käymään palvelupisteessä. Aika kannattaa sopia esimerkiksi silloin, jos asiakas yrittää hoitaa asiaansa verkossa tai puhelimessa eikä onnistu siinä tai jos hän tarvitsee tukea kasvokkain, sanoo pääkaupunkiseudun asiakaspalveluyksikön johtaja Matti Kujala Kelan tiedotteessa.

Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi toimeentulotuen kiireellinen tarve.

Hakemukset ja liitteet voi jättää verkon kautta asiointipalvelussa. Liitteeksi riittää älypuhelimella otettu kuva, jos se on tarpeeksi tarkka. Asiakas näkee palvelussa myös, jos jokin liite puuttuu tai hakemusta pitää muuten täydentää.

Jos verkkoasiointi ei ole mahdollista, hakemukset ja liitteet voi lähettää Kelaan postitse osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Pääkaupunkiseudulla postia voi jättää myös palvelupisteiden postilaatikoihin. Hakemuslomakkeita voi tulostaa Kelan verkkosivuilta.

Kelan verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun) on koottu poikkeustilanteeseen liittyvää tietoa ja ohjeita asiakkaille. Verkkosivuille on tulossa myös uusi chattibotti, joka vastaa poikkeustilanteeseen liittyviin kysymyksiin.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Uudellamaalla: Poliisi ja avi saavat ilmoituksia koronamääräyksiä rikkovista yleisötilaisuuksista, Toisille etätyötä ei sallita vaikka se olisi mahdollista

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Uudenmaan eristäminen voi viivästyä, Suomessa yli tuhat varmennettua koronatapausta ja 7 kuollutta

Lue seuraavaksi