Merimies-Unioni ärähti virolaisen ja ruotsalaisen alusten huoltovarmuustuesta – Illansuussa alkoivat neuvottelut tilanteen korjaamiseksi

Aiemmin virkamiesten järjen katoamistakin epäillyt Merimies-Unioni pani suut suppuun neuvottelujen onnistumiseksi.

koronavirus
Viking Grace ja Silja Galaxy kohtaavat Ahvenenmaan saaristossa lähellä Maarianhaminaa.
Merimies-Unioni vaati Huoltovarmuuskeskuksen tuen perumista virolaiselle ja ruotsalaiselle alukselle, kun samaan aikaan 2 500 suomalaista merimiestä on lomautettuna.Markku Ojala / AOP

Suomalaiset merimiehet nousivat takajaloilleen, kun selvisi, että Huoltovarmuuskeskus antaa tukea Viron lipun alla olevalle Megastarille ja Ruotsin lipun alla purjehtivalle Galaxylle huoltovarmuuskuljetusten hoitoon.

Merimies-Unioni vaati ärhäkässä tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) tuen perumista virolaiselle ja ruotsalaiselle alukselle, kun samaan aikaan 2 500 suomalaista merimiestä on lomautettuna.

– Onko virkamiehillä kadonnut järki päästä? Eikö siellä ymmärretä, mitä varten Huoltovarmuuskeskus on perustettu? ärähti Merimies-Unionin tiedote.

Ylen tavoittama Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting oli perjantaina illansuussa vaitonainen, sillä Merimies-Unioni on juuri aloittanut neuvottelut varustamojen kanssa tilanteen korjaamiseksi.

Zitting sanoo, että varustamoilla on mahdollisuus ratkaista umpisolmuun ajautunut tilanne.

Puheenjohtaja toivoo, että kerrottavaa voisi löytyä mahdollisen ratkaisun myötä huomenna.

Merimies-Unioni: Ruotsi ja Viro tukekoot itse omaa merenkulkuaan

Merimies-Unionin tiedotteen mukaan Suomen elintarvikekuljetukset ja apteekkien lääkehuolto toimivat tällä hetkellä meriliikenteen huoltovarmuuskuljetusten varassa.

Varustamot taas ovat joutuneet lomauttamaan 2 500 suomalaista merimiestä matkustajaliikenteen vähenemisen johdosta.

– Suomalaiset veronmaksajat laitetaan maksamaan tukea nyt Ruotsin ja Viron lipun alla oleville aluksille, kun nämä valtiot voivat tukea itse omaa merenkulkuaan, mikäli haluavat rahdin kulkevan korona-epidemiasta huolimatta omiin maihinsa.

Helsingissä satamassa seisoo Viking Linen Gabriella ja Mariella sekä Tallink Siljan Silja Seranade. Maarianhaminassa seisomaan on pantu Viking Linen Rosella.

Merimies-Unionin mukaan Huoltovarmuuskeskuksen päätös tukea Viron ja Ruotsin lipun alla purjehtivia laivoja on suoraa taloudellista tukea naapurivaltioille.

– Suomen huoltovarmuuskuljetukset eivät voi olla vieraan valtion varassa. Kaikki työt ja eurot on kohdennettava nyt suomalaisille yrityksille, jotta tästä selvitään ja ihmisille on töitä tarjolla, tiedote suomii.

Aiheesta voi keskustella huomisiltaan klo 23:een.

Lisää aiheesta:

Tässä on ratkaisu terveydenhuoltoa uhkaavaan suojavarustepulaan: Huoltovarmuuskeskus tekee historiaa ja avaa varastonsa ovet

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus