Terveydenhuollon ammattilainen voidaan määrätä töihin työvelvoitteella – KYSin johtajaylilääkäri: Ei ensilinjaan hoitamaan covid-potilaita

Työvelvoitteen käyttöönotto on tänään edennyt eduskunnassa.

koronavirus
Sairaanhoitaja kävelee.
18–67-vuotias terveydenhuollon ammattilainen voidaan kutsua töihin työvelvoitteella.Karoliina Simoinen / Yle

Terveydenhuollon työntekijä voidaan koronaepidemian vuoksi kutsua töihin työvelvoitteella. Valtioneuvoston aiemmin tällä viikolla antama asetus on tänään edennyt eduskunnassa.

Töihin voitaisiin työvelvoitteen perusteella kutsua sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon alalla toimivia henkilöitä, jotka ovat saaneet alan koulutusta, toimivat alalla ja jotka ovat täyttäneet 18, mutta eivät ole vielä yli 67-vuotiaita. Kutsuminen tehdään yksilöllisen harkinnan perusteella.

Kuka kutsun todellisuudessa saa ja miten töihin kutsuminen käytännössä hoidetaan, vaatii vielä työstämistä.

– Työ on meillä ministeriöissä käynnistymässä alkuviikosta, neuvotteleva virkamies Eila Mustonen sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo.

– Voi olla, että julkaistaan ilmoitus ja kehotus ilmoittautua. Tai näille henkilöille saattaa tulla kutsu nimellä, neuvotteleva virkamies Elina Isoksela työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo.

Elina Isokselan mukaan mahdollisia työmääräyksiä antaessa huomioidaan valmiuslain mukaiset työmääräyksen antamisen rajoitukset ja muut asiat, kuten henkilön ikä, terveydentila, osaaminen ja hänen työkokemuksensa. Työmääräyksellä voidaan sijoittaa vain sellaisiin tehtäviin, joihin ammattipätevyys riittää.

Työvelvoitteella ei kriittisimpiin tehtäviin

Sairaaloissa työvelvoitteen avulla saatavan työvoiman tarpeesta on tässä vaiheessa tehty vasta alustavia arvioita.

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkärin Antti Hedmanin mukaan työvelvoitteen käyttö riippuu täysin epidemiatilanteesta ja siitä, kuinka rajoitustoimet vaikuttavat koronaepidemian etenemiseen. Hedmanin mukaan Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ei kuitenkaan tulla hakemaan työvelvoitteen kautta työvoimaa kaikkein kriittisimpiin tehtäviin.

– Heitä ei laiteta ensilinjassa hoitamaan covid-potilaita. Meidänhän pitää hoitaa myös sairaalan muu päivystystoiminta ja muu kiireellinen toiminta. Meillä on myös muita potilaita covid-potilaiden lisäksi, Antti Hedman sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Juha Jääskeläinen puolestaan pitää työvelvoitteen kautta saatavaa työvoimaa viimeisenä keinona, vaikka mahdollisuus onkin hyvä olla olemassa.

– Jätän ison kysymysmerkin siihen, kuinka paljon me työvelvoitteen tai työmääräyksen kautta saisimme vahvalla osaamisella olevaa henkilökuntaa. Pidän tätä kyllä ihan viimeisenä keinona, Juha Jääskeläinen sanoo.

Jääskeläisen mielestä potentiaalisin ryhmä lisäresurssiksi ovat alan opiskelijat, jotka ovat opintojensa loppuvaiheessa. Heitä koetetaan kuitenkin saada Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä töihin ennemminkin vapaaehtoisin keinoin kuin työvelvoitteen avulla.

Loppuvaiheen opiskelijoita, osa-aikaeläkeläisiä

Työ- ja elinkeinoministeriön Elina Isokselan mukaan terveydenhuollon yksiköt kouluttavat ja siirtävät omaa henkilöstöään jo nyt koronavirusepidemian hoitoon, vaativaan erikoissairaanhoitoon ja tehohoitoon. Työvelvoitteella voitaisiin vahvistaa kaikkien terveydenhuollon välttämättömien tehtävien resursseja sen mukaan, millaista osaamista työvelvollisuuden käyttöönottamisen avulla saadaan.

– Tällä keinolla voidaan korvata ainakin muita kuin vaativia tehtäviä, jotka ovat kuitenkin aivan yhtä välttämättömiä, Elina Isoksela sanoo.

Terveydenhuollon ammattilaisten työvelvollisuuden toimeenpanosta vastaa TE-toimisto. Ennen työmääräyksen antamista TE-toimiston on selvitettävä, onko henkilöllä mahdollisuus työn vastaanottamiseen esimerkiksi ikänsä, terveydentilansa, osaamisensa, perhesyiden tai muiden rajoitusten puolesta.

Esimerkiksi toiselle paikkakunnalle ei voida määrätä työhön, jos lapsen tai muun perheenjäsenen hoito vaatii jatkuvaa huolenpitoa eikä hoitoa voida järjestää muulla tavalla.

Mahdollisia töihin kutsuttavia ryhmiä voisivat olla esimerkiksi alan loppuvaiheen opiskelijat, osa-aikaeläkeläiset tai muissa terveydenhuollon tehtävissä toimivat työntekijät.

Yksi joukko ovat myös ne, jotka ovat hiljattain saaneet terveydenhuollon alan koulutuksen, mutta ovat jostakin syystä olleet alalta pois lyhyen aikaa.

– Niin, ettei ammattitaito kuitenkaan ole kadonnut, Eila Mustonen sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo.

Työmääräys annetaan enintään kahdeksi viikoksi, ja se voidaan uusia kerran.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus