1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. nuoret

Pohjanmaan poliisilta viesti nuorille: "Voisitteko #pysykotona ja vaikka videolla kokoontua?"

Poliisi on myös käynyt paikan päällä huoltoasemien ja markettien pihoilla patistelemassa nuorisoa kotiin.

nuoret
Nuori seisomassa bussipysäkillä
Poliisi toivoo, että nuoret malttaisivat mielensä eivätkä kokoontuisi viettämään aikaa isolla joukolla.Sami Takkinen / Yle

Pohjanmaan poliisi on vedonnut sosiaalisessa mediassa nuoriin, että nämä pysyisivät nyt kotona eivätkä kerääntyisi yhteen perinteisille kokoontumispaikoilleen huoltoasemien ja markettien pihoille.

- Poliisilla on hyvin tiedossa ne paikat, joissa nuorilla on eri paikkakunnilla tapana kokoontua. Heitä on käyty myös paikan päällä neuvomassa, miten koronaepidemian aikana kannattaa toimia ja selvittämässä, miksi on parempi pysyä kotona, toteaa komisario Tomi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Keskustelua käyty hyvässä hengessä

Mansikkamäen mukaan alkanut viikonloppu on sujunut hyvin. Nuorten kanssa on keskusteltu hyvässä hengessä ja viesti on mennyt perille.

- Mitään ongelmia ei ole ollut, ketään ei ole tarvinnut ottaa kiinni eikä kenenkään kotona ole tarvinnut käydä juttelemassa.

Somessa poliisi viestittää, ettei halua moittia nuorten kokoontumista sinänsä, mutta haluaa muistuttaa, että koronavirus tarttuu erittäin aggressiivisesti ihmisestä toiseen ja aiheuttaa paljon päänvaivaa yhteiskunnassa.

Poliisi lopettaa viestinsä:

"Poliisilla ja Suomen kansalla on pieni pyyntö teille nuorille, voisitteko #pysykotona ja vaikka videolla kokoontua? Ei muuta tällä kertaa, kiitos kun jaksoitte lukea loppuun asti."

Lue tästä uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lue seuraavaksi