Xamkin opetuksesta 93 prosenttia pystytty toteuttamaan huolimatta lähiopetuksen loppumisesta

Noin parinkymmenen opiskelijan valmistuminen siirtyy kuitenkin keväästä myöhäisempään ajankohtaan.

Koulutus ja kasvatus
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun mustia huppareita
99 opintojaksoa siirrettiin toteutettavaksi syksyllä 2020 etäopetukseen siirtymisen takia.Pyry Sarkiola / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on kyennyt toteuttamaan 93 prosenttia opetuksestaan etäjärjestelyin. Xamk siirtyi etäopetukseen 18.3.2020 alkaen.

Xamkissa on tällä hetkellä käynnissä 1 468 opintojaksoa, joista 1369 tarjotaan nyt etäopetuksena. Syksyllä 2020 toteutettavaksi siirrettiin 99 opintojaksoa eli noin 7 prosenttia.

– Henkilökuntamme on tehnyt hyvää työtä etäopetukseen siirtymisessä. Meidän ei ole tarvinnut perua vielä yhtään opintojaksoa tältä vuodelta. Paras tilanne on kielten ja tekniikan opinnoissa. Sen sijaan kulttuurialan sekä sosiaali- ja terveysalan opinnoissa on enemmän haasteita, sillä opiskeluun kulttuurialalla liittyy runsaasti käytännön tekemistä työpajoissa ja sote-puolella puolestaan hoitotaitojen harjoitteluun liittyvää ryhmäopetusta. Noin parinkymmenen opiskelijan valmistuminen siirtyy tämän vuoksi keväästä myöhäisempään ajankohtaan, rehtori Heikki Saastamoinen sanoo Xamkin tiedotteessa.

Avoimen AMK:n opetus on jo aiemminkin toteutettu pääosin verkko-opintoina. Lähiopetusta sisältävää opetusta on osin siirretty syksyyn ja osin muutettu verkko-opinnoiksi.

Xamkissa on tällä hetkellä opiskelijoita 63 ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa ja 28 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa. Opiskelijoita Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla on yhteensä noin 10 000. Tällä hetkellä he suorittavat opintojaan eri puolilta Suomea ja maailmaa.