Kainuussa ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat – virusta on nyt koko maassa

Vielä eilen perjantaina tartuntoja ei Kainuussa ollut yhtään. Tieto tartuntaketjuista tuli muualta Suomesta.

koronavirus
Kainuun uuden sairaalan päivystyksen ovi.
Koronavirus on nyt levinnyt todistettavasti koko Suomeen, kun Kainuussa havaittiin ensimmäiset tartunnat.Jarmo Nuotio / Yle

Kainuussa on havaittu ensimmäiset vahvistetut koronavirustartunnat, kerrotaan Kainuun sote -kuntayhtymästä. Terveysviranomaisten mukaan testeissä on todettu kaksi tartuntaa. Kumpikaan tartunnan saaneista ei tarvitse tässä vaiheessa sairaalahoitoa.

Kummankin tartunnan tartuntaketjut ovat tiedossa. Sairastuneet eivät olleet itse yhteydessä Kainuun soteen vaan kuntayhtymästä oltiin yhteydessä heihin.

– Tartunnan saaneet ovat osa muualla Suomessa esiin tulleita löydöksiä. Niiden perusteella on havaittiin tartuntaketju, josta Kainuun sote sai tietoa, kertoo vs. hallintoylilääkäri ja pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Altistusselvitykset ja tarvittavat toiminpiteet on Koukkarin mukaan tehty, mutta hän ei kommentoi kuinka monta altistuneita on tai mistä alkuperäinen tartuntaketju on peräisin.

Tartunnan saaneet ovat kotona ja voivat hyvin, he eivät kuulu riskiryhmään.

Kainuu oli vielä vähän aikaa sitten ainoa Suomen maakunta, jossa ei ollut tiedossa lainkaan koronavirustapauksia. Asiantuntijoiden mukaan tämä saattoi johtua muun muassa Kainuun maakunnan pienestä asukasluvusta ja siitä, että ihmiset eivät asu niin tiheästi kuin muualla Suomessa.

Vaikka testillä todettuja tartuntoja ei aikaisemmin ilmennyt, asiantuntijat kehottivat kainuulaisia samanlaiseen varovaisuuteen viruksen leviämisen ehkäisemiseen kuin muuallakin.

Valtaosa koronavirustartunnoista on Uudenmaan alueella. Lauantaiyönä kello 00.00 Uudenmaan rajat suljettiin viruksen leviämisen estämiseksi.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: US: Moni aikoo matkustaa kotimaassa kesällä entiseen malliin, Meksiko ylitti 10 000 koronakuoleman rajan, Brasiliassa jalkapalloseuran 16 pelaajalla tartunta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus