Hyppää sisältöön

Auto upposi jäihin Ilomantsissa – kahden pelätään hukkuneen

Kolmen henkilön kerrotaan päässeen ulos autosta ja pelastautuneen rantaan.

Kuva: Mari Siltanen / Yle

Kahden ihmisen pelätään hukkuneen Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa auton upottua jäihin.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat lauantai-iltana kahdeksan jälkeen ilmoituksen jäärailoon ajaneesta ja järveen uponneesta autosta Ilomantsin Koitereella.

Ilmoitustietojen mukaan autossa oli viisi henkeä, joista kolme oli päässyt ulos autosta ja pelastautunut rantaan. Kahden henkilön pelätään hukkuneen.

Etsinnät alueella ovat edelleen käynnissä. Poliisi ei anna tässä vaiheessa lisätietoja tapauksesta.

Auto jäihin myös Leppävirralla – omistaja ilmoittautui poliisille

Auto upposi jäihin lauantai-iltana myös Leppävirralla Pohjois-Savossa.

Poliisi oli saanut ilmoituksen jäihin juuttuneesta ja hieman myöhemmin järveen uponneesta henkilöautosta Leppävirran Ylä-Koiruksella. Ilmoituksen mukaan autosta oli pelastautunut kolme ihmistä.

Kun pelastusviranomaiset tulivat paikalle, auto oli uponnut jäihin, eikä paikalla ollut enää ketään.

Poliisin arvion mukaan autoon tai veden varaan ei ole jäänyt henkilöitä, mutta asian varmistamiseksi poliisi pyysi autossa olleita ilmoittautumaan hätäkeskukseen tai poliisille.

Sunnuntaina poliisi tiedotti auton omistajan olleen yhteydessä hätäkeskukseen. Poliisin tiedotteen mukaan omistaja kertoi auton jääneen epäkuntoisena tielle ja uponneen omia aikojaan, ennen kuin se oli ehditty noutaa pois. Pelastuslaitoksen sukeltaja varmisti poliisin pyynnöstä, ettei autossa ollut ketään.

Omistaja on ryhtynyt toimenpiteisiin autonsa saamiseksi pois järvestä.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi poliisi ja pelastustoimi etsivät lauantain aikana jäihin pudonneiksi ilmoitettuja henkilöitä Kangasniemellä ja Kuopiossa.

Poliisi muistuttaa, että jäille ajaminen on tällä hetkellä vaarallista, eikä jäällä liikkumista suositella edes jalkaisin.

Päivitys 29.3. Päivitetty tietoja Leppävirran onnettomuuden osalta.

.
.