Pohjois-Pohjanmaalla seitsemän uutta koronavirustartuntaa - perjantaina tapahtunut hoitohenkilöstön altistuminen johtui tilanteen yllättävyydestä

OYS:ssa on tällä hetkellä hoidossa viisi koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Määrä ei ole muuttunut lauantaista. 

Pohjois-Pohjanmaa
Ohje koronatartuntaa vastaan Oysin sisäänkäynnillä.
Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteenä 57 koronavirustartuntaa. Risto Degerman / Yle

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu sunnuntaihin mennessä yhteensä 57 koronavirustartuntaa. Määrä on kasvanut lauantaista, jolloin tartuntoja oli tiedossa 50 kappaletta.

OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, tällä hetkellä yhden tapauksen alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Muiden tapausten tartuntaketjut ovat tiedossa.

OYS:ssa on tällä hetkellä hoidossa viisi koronapotilasta, joista kolme on vuodeosastolla ja kaksi tehohoidossa. Määrä ei ole muuttunut lauantaista.

Lauantaina uutisoitiin, että perjantai-iltana Oulun seudun yhteispäivystyksessä 15 OYS:n työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistuivat hoitotilanteessa koronavirukselle. Epäily koronainfektiosta heräsi hoidon aikana. Korpelainen kertoo nyt, että hoitohenkilöstön altistuminen johtui tilanteen yllättävyydestä.

- Henkilö tuli muun syyn takia hoitoon. Mitään viitteitä koronasta ei ollut, joten siihen ei osattu varautua.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoi lauantaina tiedotteessaan, että henkilökunnan suojausta laajennetaan uusiin potilasryhmiin. Korpelaisen mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että OYS:ssa siirrytään henkilökuntaa suojaaviin hengityssuojiin.

Korpelainen ei tässä vaiheessa kommentoi koronaviruksesta parantuneiden määrää. Hän kuitenkin toteaa, että sairaanhoitopiirillä on mahdollisuus saada tietoa parantuneista ainoastaan niiden ihmisten osalta, jotka ovat sairaalahoidossa. Hän myös muistuttaa, että valtaosa paranee.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Pohjois-Pohjanmaalta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus