1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yrittäjyys

Jyväskyläläinen yrittäjä, tällaisia toimenpiteitä Jyväskylän kaupunki tarjoaa yritysten tueksi koronatilanteessa

Apua voi saada esimerkiksi digitaalisten palveluiden tai verkkokaupan nopeaan käynnistämiseen.

yrittäjyys
Kuokkalan Jyväskylässä silta ilta-aikaan.
Moni jyväskyläläinen yritys voi tarvita apua selvitäkseen poikkeusolojen yli.Aki Karjalainen / Yle

Koronavirustilanne aiheuttaa ongelmia monille yrityksille. Jyväskylän kaupunki auttaa alueensa yrityksiä ja muita organisaatioita muun muassa tarjoamalla neuvontapalveluita, yrityspalvelusetelillä sekä tukemalla yrityksiä digitaalisten palveluiden ja verkkokaupan nopeassa käynnistämisessä.

Kaupunki kertoo myös tekevänsä julkisia hankintoja joustavasti ja aikaistavansa tarvittaessa ostolaskujen eräpäiviä.

Neuvontapalvelut auttavat

Yrittäjät saavat puhelimitse neuvontaa Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän yrityskehityspalveluista.

Yritysneuvonnan palvelunumero on 014 266 0138, ja se palvelee arkisin kello 8–18.

Yhteyttä voi myös ottaa verkossa. Business Jyväskylän verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun)on lisäksi koottu ajankohtaista tietoa ja toimintaohjeita yrittäjille koronavirusepidemian aiheuttamiin tilanteisiin.

Yrityspalveluseteliä jaetaan ylimääräiset 200 000 euroa

Business Jyväskylä jakaa yrityspalveluseteliä ylimääräisen 200 000 euron arvosta huhtikuun aikana. Yrityspalvelusetelin arvo on 2000 euroa ja se jaetaan pk-yrityksille asiantuntijapalveluiden hankkimiseen.

Setelin avulla voi hankkia asiantuntijapalveluita esimerkiksi poikkeustilanteesta johtuvien liiketoiminnan haasteiden selvittämiseen, tuote- ja palveluvalikoiman uudistamiseen sekä liiketoimintamallien kehittämiseen.

Kaupunki tiedottaa yrityspalvelusetelin hakemisesta erikseen lähiaikoina.

Kaupunki auttaa digipalveluiden ja verkkokaupan nopeassa käynnistämisessä

Yrityksille tarjotaan verkkokaupan ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen tukea, nopeita kokeiluja ja pilotointimahdollisuuksia yhdessä kumppaneiden kanssa.

Tällainen on esimerkiksi Business Jyväskylän ja Woolman Oy:n yhteistyössä toteuttama, pienille palveluntuottajille ja erikoiskaupoille suunnattu lahiverkkokauppa.com -verkkokauppa, jossa yritykset voivat kokeilla tuotteidensa ja palvelujensa myymistä verkossa vaivattomasti. Verkkokauppa avautuu huhtikuun alussa ja siitä saa lisätietoja Business Jyväskylän verkkosivuilta.

Visit Jyväskylä puolestaan on avannut kaksi verkkosivua paikallisten yritysten tukemiseksi. Toinen on suunnattu maakunnan yrityksille ja toinen alueen asukkaille.

Joustoja hankintoihin ja laskuihin

– Julkisia hankintoja toteutetaan suunnitelmallisesti, niitä viedään eteenpäin sovitusti ja toteutuksia aikaistetaan mahdollisuuksien mukaan. Voimassa olevien hankintasopimusten osalta pyritään löytämään sopimusehtojen ja sopimusten kohtuullisuuteen tähtääviä ratkaisuja ja käyttämään joustoja, Jyväskylän kaupunki kertoo verkkosivuillaan.

Kaupunki lupaa myös, että se voi tarvittaessa yrittäjän pyynnöstä aikaistaa ostolaskun maksuajankohdan eräpäivää. Tarvittaessa yrittäjä voi sopia myös nopeammasta laskutusrytmistä.

Lisää tietoa Jyväskylän toimista yritysten tukemiseksi löytyy kaupungin verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi