Hyppää sisältöön

Kemin kaupungin työntekijöiden veroehdotuksista puuttuivat sotu- ja eläkemaksut – virhe korjataan yhdessä verohallinnon kanssa

Kirjautumisvirheen korjaaminen ei edellytä työntekijöiltä toimenpiteitä eikä aiheuta vero- tai muita seuraamuksia.

Kemin kaupungin työntekijöiden veroilmoituksista puuttuivat tiedot sotu- ja eläkemaksuista. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kemin kaupungin työntekijöiden saamissa veroehdotuksissa on huomattu virhe, joka liittyy palkoista perittäviin sosiaaliturva- ja eläkemaksuihin. Iso joukko työntekijöitä on saanut veroehdotuksen, josta maksujen summat puuttuvat kokonaan.

Kaupungin mukaan syynä on kirjautumisvirhe, joka ei edellytä työntekijöiltä toimenpiteitä eikä myöskään aiheuta vero- tai muita seuraamuksia.

Palkansaajien tiedot on ilmoitettu tulorekisteriin ja maksut on tuloutettu valtiolle, mutta kirjautumisvirheen vuoksi ne eivät näy verohallinnon järjestelmässä.

Henkilöstöpäällikkö Jani Koskelan mukaan ilmoitukset tehdään nyt uudestaan ja maksut näkyvät OmaVerossa 9. huhtikuuta mennessä.

– Halutessaan verovelvollinen voi tietysti käydä tarkistamassa, että summat siellä näkyvät, mutta tämän vuoksi uudestaan ei tarvitse ilmoituksia lähettää, jos ei muuta korjattavaa ole. Virhe korjataan verohallinnon kanssa yhteistyössä ja luotan, että tämä hoituu kyllä.

.
.