Kotihälytykset lisääntyivät, nuorten kokoontumisia oli liikaa ja ihmiset ilmoittelivat toisistaan – Pohjanmaan poliisilla oli vilkas viikonloppu

Toinen poikkeusajan viikonloppu sulki ravintoloita ja siirsi juhlinnan kotiin. Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksia esimerkiksi nuorten kokoontumisista tai seitsemänkymppisten liikkumisesta.

poliisi
Poliisi univormussaan.
Pohjanmaan poliisi muistuttaa, että kansalaisten ei tarvitse olla poliiseja toisilleen, vaan poliisi on poliisi Eerik Lappalainen / Yle

Pohjanmaan poliisi on kuluneena viikonloppuna (28.-29.3.) hoitanut hieman normaalia enemmän kotihälytyksiä. Syynä on todennäköisesti ravintoloiden sulkeutuminen suurilla paikkakunnilla ja juhlien siirtyminen pääosin koteihin.

Poliisille on tullut ilmoituksia nuorten aikuisten kotibileistä sekä kokoontumisista ulos, esimerkiksi parkkipaikoille. Lisäksi poliisi on havainnut niin sanottujen automiittien lisääntyneen.

Pohjanmaan poliisi kehottikin jo viikonloppuna nuoria pysymään sisällä ja noudattamaan poikkeusajan kokoontumisista annettuja ohjeita.

Vielä viikko sitten, ensimmäisen poikkeustilaviikonlopun jälkeen, Pohjanmaan poliisi kiitteli ihmisiä asiallisesta suhtautumisesta ohjeistuksiin.

Kansalaiset toistensa vahteina

Pohjanmaan poliisista kerrotaan myös, että poliisille on tehty ilmoituksia siitä, miten yli 70-vuotiaat ihmiset liikkuvat yhteiskunnassa tai miten nuoret kerääntyvät yli 10 hengen ryhmiin.

Poliisin mukaan kansalaisten ei tarvitse kuitenkaan näistä tilanteista ilmoittaa ja toimia poliisina. Poliisi on poliisi ja hoitaa nämäkin tehtävät, poliisista muistutetaan.

Lue täältä uusimmat Ylen uutiset koronaviruksen vaikutuksista Suomessa ja maailmalla.