Hyppää sisältöön

Jari Sillanpään tuomio jää voimaan: Kuvasi tietokoneelta, kun mies oli sukupuoliyhteydessä pienen lapsen kanssa – valittaa vain suurista sakoista

Käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, mutta hylkäsi syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Jari Sillanpää vastasi syytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa helmikuun lopulla. Sillanpään oikeudenkäynti keräsi paikalle paljon median edustajia. Kuva: Petteri Bülow /Yle

Laulaja Jari Sillanpää tyytyy Helsingin käräjäoikeuden tuomioon sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Hän aikoo kuitenkin vaatia sakkojen alentamista.

Käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään maksamaan 45 päiväsakkoa, yhteensä lähes 15 500 euroa. Sillanpää pitää summaa liian suurena.

– Sillanpää ei valita rangaistuksen suuruudesta vaan sakkojen rahamäärästä, korostaa Sillanpään asianajaja Riitta Leppiniemi.

Leppiniemen mukaan Sillanpään tulot ovat laskeneet ja rahamäärästä on ilmeisesti tämän vuoksi syntynyt väärinkäsitys.

Sillanpää tyytyy muilta osin tuomioon eikä syyttäjäkään valita, joten tuomio jää lainvoimaiseksi.

Sillanpään puhelimesta löytyi laittomia kuvia

Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä annettu tuomio koski sitä, että Sillanpään matkapuhelimella oli kuvattu tietokoneen ruudulta video, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa.

Lisäksi Sillanpään matkapuhelimella oli otettu tietokoneen ruudulta kahdeksan valokuvaa, joissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen.

Sillanpään mukaan hän ei ollut kuvannut laitonta materiaalia eikä hän edes tiennyt kuvista. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että Sillanpää oli itse ottanut kuvat.

Syytettä hyväksikäytöstä ei puida hovioikeudessa

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Syyttäjän kanssa keskusteltiin siitä, mitä hän aikoo tehdä kun pääsyyte kaatui. Päädyttiin tähän, että kukaan ei valita, sanoo Leppiniemi.

Hyväksikäyttösyytteessä oli kyse siitä, että 12–vuotias lapsi näki kun Sillanpää harrasti seksiä mieshierojan kanssa.

Syyttäjä katsoi, että Sillanpää oli tietoinen asiasta ja teko oli siten tahallinen. Sillanpää kiisti tahallisuuden.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan on mahdollista, että Sillanpää ei tiennyt, että lapsi oli seksin aikana huoneessa ja otti kuvia.

Aluesyyttäjä Nina Keskinen sanoo, että käräjäoikeuden päätös on perusteltu hyvin.

– Tahallisuudesta on hankalaa saada näyttöä suuntaan tai toiseen, sanoo Keskinen.

Sillanpää on pahoitellut sitä, että lapsi näki tilanteen. Lapsi kertoi oikeudessa, että tilanne oli hänelle kamala kokemus.

Lapsen kertoman mukaan hän ei saanut tapahtumien vuoksi nukuttua ja hänelle tuli vaikeuksia koulussa.

Lue myös:

.
.