Kuopiosta lentää nyt vain muutama ihminen päivässä – poliisi valvoo Uudenmaan matkustusta myös lentokentällä

Keneltäkään ei ole vielä evätty koneeseen pääsyä Kuopion lentoasemalla.

lentokentät
Kuopion lentoasema talvella.
Finavia

Kuopion lentokentällä on ollut hiljaista, kun matkustusta Uudellemaalle on rajoitettu. Normaalisti lentoja on kuusi-seitsemän joka arkipäivä, nyt vain yksi.

Huhtikuusta alkaen lentojen määrät vähenevät entisestään, jolloin lentoja on vain neljänä päivänä viikossa.

Poliisi valvoo Uudellemaalle matkustamista paitsi teillä, myös lentokentillä. Itä-Suomen poliisin ylikomisario Pekka Koistinen kertoo, että viimeisten muutaman päivän aikana kunakin päivänä tarkastettavia matkustajia on ollut vain kourallinen.

Hiljaisimpana päivänä matkustajia on ollut Koistisen mukaan vain kaksi.

Finnair lentää kesäkuun loppuun saakka Helsinki-Vantaalta vain neljälle lentokentälle Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle ja Maarianhaminaan.

Finavian tilastojen mukaan Kuopion lentoaseman matkustajien määrä on laskenut tammi-helmikuussa 6,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Maaliskuulta tilastoja ei vielä ole.

Suurin osa Kuopion lentoaseman matkustajaliikenteestä tulee kotimaan lennoista.

Ketään ei ole käännytetty

Ylikomisario Pekka Koistisen mukaan tarkastukset ovat sujuneet Kuopion lentoasemalla hyvin.

– Palautteen perusteella ihmiset ovat noudattaneet ohjeita erittäin hyvin. Lähtijöitä on ollut vain muutamia per lento, ja heillä on ollut painava syy lähteä. Käännyttämisiä ei ole ollut.

Koistisen mukaan matkustajamäärät ovat olleet niin pieniä, että tarkastukset eivät ole aiheuttaneet viivästyksiä lennoille.

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28. maaliskuuta. Uudellemaalle saa tällä hetkellä matkustaa vain välttämättömästä syystä.

Se voi olla esimerkiksi työ, opiskelu tai painava henkilökohtainen syy, kuten lapsen tapaamisoikeus tai läheisen hoivan tarve.

Matkustamisen syytä ei Koistisen mukaan välttämättä tarvitse todistaa asiakirjoilla, mutta paperit helpottavat syyn selvittämistä.

– Esimerkiksi työnantajat varmasti mielellään kirjoittavat todistuksen matkan tarpeesta. Se ei ole mikään virallinen velvoite, mutta sitä suositellaan.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa

Itä-Suomen poliisi ei aio pysäytellä ihmisiä Uudenmaan rajoitusten vuoksi – poliisin toiminta jatkuu viime viikkojen tapaan

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus