Italiassa jo lähes 12 000 kuollutta, mutta uusien tartuntojen määrä hidastuu – rajoituksia jatketaan ainakin 12. huhtikuuta asti

WHO:n mukaan rajoitusten pitäisi johtaa parin viikon kuluessa tautitilanteen tasaantumiseen Italiassa.

koronavirus
Muutama ihminen lähes tyhjälla kadulla.
Rooman hiljentyneillä kaduilla sonnustauduttiin maanantaina hengityssuojuksiin ja pidettiin turvavälit.Riccardo Antimiani / EPA

Italiassa koronaviruksen vuoksi kuolleiden määrä on lisääntynyt 812 tapauksella ja on nyt 11 591. Italiassa on kuollut koronaviruksen vuoksi enemmän ihmisiä kuin yhdessäkään muussa maassa.

Uusien tartuntojen määrä on hidastumassa, sillä niitä rekisteröitiin nyt 4 050. Se on vähemmän kuin kertaakaan sitten maaliskuun 17. päivän. Vielä sunnuntaina uusia tartuntoja havaittiin 5 217 ja lauantaina 5 974.

Todettuja tartuntoja on nyt yhteensä 101 739, kun niitä sunnuntaina oli 97 689.

Viranomaisten mukaan yhteensä 14 620 sairastunutta on nyt toipunut täysin. Tehohoidossa on tällä hetkellä 3 981 ihmistä.

Liikkumisrajoitukset aiotaan pitää Italiassa voimassa vielä ainakin 12. huhtikuuta asti, kertoi terveysministeri Roberto Speranza maanantai-iltana.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan viruksen vuoksi asetettujen rajoitusten pitäisi Italiassa parin viikon aikana johtaa siihen, että tilanne tasaantuu.

Lue myös:

Koko ajan päivittyvä koronavirusseuranta

Lähteet: Reuters

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus