Hallitus aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi – Joudumme jopa työmatkaliikennettä rajoittamaan, sisäministeri sanoo

Hallitus päätti aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi.

koronavirus
Rajavartioston miehet tekevät liikennevalvontaa Suomen ja Ruotsin rajalla.
Liikenne länsirajalla on vähentynyt 19. maaliskuuta alkaneen rajavalvonnan seurauksena 90 prosenttia.Risto Koskinen / Yle

Hallitus päätti aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi, sekä laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

– Pohjoisen tehohoitokapasiteetti on varsin pieni, emmekä voi sitä riskeerata. Nyt siis joudumme jopa työmatkaliikennettä rajoittamaan nämä tulevat viikot, sisäministeri Maria Ohisalo sanoi maanantai-iltana hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Rajoitustoimet jatkuvat 13. toukokuuta asti.

– Pohjois- ja länsirajojen liikkumisen rajoittaminen tapahtuu sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen pohjalta, ministeri Ohisalo sanoi maanantaina.

Pääministeri Sanna Marin kertoi, että muiden maiden ja Ruotsin tilannetta seurataan tarkasti.

– Katsomme, että on syytä valmistella tiukempia toimenpiteitä niin, että emme kuljettaisi tautia maasta toiseen. Pohjois- ja länsirajoilla on luontaisia työssäkäyntialueita, mutta koska tautitilanne on muuttunut tätäkin tilannetta pitää arvioida uudelleen. Haluamme suojella sitä, että tehohoidon kapasiteetti kaikkialla Suomessa riittää, pääministeri Marin sanoi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus