Hyppää sisältöön

Hallitus aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi – Joudumme jopa työmatkaliikennettä rajoittamaan, sisäministeri sanoo

Hallitus päätti aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi.

Liikenne länsirajalla on vähentynyt 19. maaliskuuta alkaneen rajavalvonnan seurauksena 90 prosenttia. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Hallitus päätti aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi epidemiatilanteen vuoksi, sekä laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi, lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

– Pohjoisen tehohoitokapasiteetti on varsin pieni, emmekä voi sitä riskeerata. Nyt siis joudumme jopa työmatkaliikennettä rajoittamaan nämä tulevat viikot, sisäministeri Maria Ohisalo sanoi maanantai-iltana hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Rajoitustoimet jatkuvat 13. toukokuuta asti.

– Pohjois- ja länsirajojen liikkumisen rajoittaminen tapahtuu sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen pohjalta, ministeri Ohisalo sanoi maanantaina.

Pääministeri Sanna Marin kertoi, että muiden maiden ja Ruotsin tilannetta seurataan tarkasti.

– Katsomme, että on syytä valmistella tiukempia toimenpiteitä niin, että emme kuljettaisi tautia maasta toiseen. Pohjois- ja länsirajoilla on luontaisia työssäkäyntialueita, mutta koska tautitilanne on muuttunut tätäkin tilannetta pitää arvioida uudelleen. Haluamme suojella sitä, että tehohoidon kapasiteetti kaikkialla Suomessa riittää, pääministeri Marin sanoi.

.
.