Bussit kesäaikatauluun Vaasassa

Vaasan paikallisliikenteen bussit siirtyvät kesäaikatauluihin jo huhtikuun alusta, 1.4. alkaen. Koronavirustilanne on aiheuttanut normaalia varhaisemman kesäaikataulujen käyttöönoton.

Vaasa
linja-auton kuljettaja
Vaasan paikallisliikenne pyörii tulevaisuudessa biokaasulla.Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Paikallisliikenteen bussit alkavat kulkea kesäaikataulujen mukaisesti keskiviikkona 1. huhtikuuta. Tavallista aikaisemman kesäaikatauluun siirtymisen syynä on koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanne.

Matkustajia pyydetään maksamaan bussimatkansa kännykällä, Waltti Mobiili –sovelluksella tai Waltti-kortilla.

– Suosittelemme asiakkaita maksamaan bussimatkan kännykällä Waltti Mobiili –sovelluksella tai Waltti-kortilla ja näin välttämään käteisen käsittelyä, joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund sanoo.

Bussien linjoihin tulee pieniä reittimuutoksia, esimerkiksi linjat 7 ja 9 kulkevat Sairaskodinkatua pitkin sekä ajavat aamu- ja iltapäivävuorot Runsorin kautta. Linja 4 on poistettu kokonaan kesäliikenteestä. Tähän on syynä Vaasan kaupungin taloustilanne, kerrotaan paikallisliikenteestä.

Bussimatkustamiseen tulee myös uusia tuulia. Vaihtoehdoksi tulee bussin ja pyöräliikenteen yhteensovittaminen, nimittäin polkupyörän saa ottaa mukaan bussiin huhtikuun alusta alkaen.