Puhelin soi ikäihmisillä Essoten alueella tästä päivästä alkaen – tarkoituksena varmistaa ruoka- ja apteekkiasioiden hoituminen

Soitot tulevat 040 3599 -alkuisista numeroista.

ikääntyneet
Silmälasit, kännykkä ja vanhuksen tärkeät puhelinnumerot
Laura Kosonen / Yle

Sote-kuntayhtymä Essote aloittaa tiistaina puhelinsoitot ikäihmisille.

Soittojen tarkoituksena on varmistaa, että ikäihmisten ruoka- ja apteekkiasioiden hoito on kunnossa. Soittojen avulla pyritään myös lisäämään turvallisuuden tunnetta ja vähentämään yksinäisyyttä. Lisäksi muistutetaan jumppaamisesta, jotta toimintakyky ei heikkenisi.

Ensin soitetaan kahdeksankymppisille, sitten vuorossa ovat seitsemänkymppiset. Soiton saavat ne ikäihmiset, jotka eivät valmiiksi ole Essoten palveluiden piirissä.

– Alkuun soitamme siis noin kahdelle tuhannelle ihmiselle. Seitsemänkymppisiä on sitten paljon enemmän, heitä on noin seitsemän tuhatta, kertoo vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Niina Kaukonen Essotesta.

Soitot tulevat 040 3599 -alkuisista numeroista, joten niihin on turvallista vastata. Puhelut ovat sisällöltään luottamuksellisia.

– Jos emme saa yhteyttä, harkitsemme, tehdäänkö kotikäynti. Meille on tullut myös omaisilta jo yhteydenottoja palveluneuvoon, joissa on kysytty, miten pitää toimia, toteaa Kaukonen.

Soittoringissä on mukana 60 Essoten työntekijää ja 36 vapaaehtoista. Vapaaehtoisista suurin osa on entisiä Essoten työntekijöitä. Joukossa on myös alan opiskelijoita ja seurakunnan väkeä.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus