Hovioikeus piti ennallaan vuosien pituiset vankeustuomiot Oulun seksuaalirikosvyyhdistä

Alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista on tuomittu pisimmillään yli neljän vuoden vankeuteen.

hovioikeudet
 Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiei Rovaniemen hovioikeuden käsittelyssä.
Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiei Rovaniemen hovioikeuden käsittelyssä tammikuussa.Vesa Vaarama / Yle

Rovaniemen hovioikeus on antanut kolme tuomiota liittyen toissa vuonna Oulussa paljastuneeseen seksuaalirikosvyyhtiin. Siinä kahdeksan miestä tuomittiin käräjäoikeudessa eri pituisiin vankeusrangaistuksiin yhteen alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Hovioikeus on antanut tuomionsa Rahmani Gheibalin, Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaieinin ja Abdo Ibrahim Ahmedin rikoksista.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi parikymppisenRahmani Gheibalinneljän vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Vuonna 1993 syntynyt Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiein tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä niin ikään neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa.

Hovioikeus piti myös ennallaan vuonna 1985 syntyneen Abdo Ibrahim Ahmedin 4 vuoden 2 kuukauden pituisen vankeusrangaistuksen. Tuomio tuli törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Kuvan lapsi ei ollut kuitenkaan sama kuin vyyhdin uhri.

Tuomiot liittyvät poikkeukselliseen rikosvyyhtiin, jossa sama 13-vuotias tyttö joutui kahdeksan miehen uhriksi vuoden 2018 kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana.

Vyyhdissä oli osallisena yhteensä kahdeksan miestä, joista seitsemän valitus eteni hovioikeuskäsittelyyn. Kaikki miehet ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina.

Juttua muokattu 31.3.2020 kello 14.39: Vyyhdissä osallisina olleiden miesten taustoja tarkennettu.

Lue myös:

Vuosi sitten selvisi, että useita lapsia on käytetty hyväksi Oulussa – siitä alkoivat tapahtumat, jotka muuttivat koko yhteiskuntaa

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus