1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesätyö

Metsäteollisuuden tehtaiden kesätyöntekijät aloittavat normaalisti – moni kesätyöpaikka menee nyt vakituiselle työntekijälle

Etelä-Karjalassa metsäteollisuus tarjoaa kesätyöpaikkoja normaaliin tapaan. Lappeenrannan ja Imatran kaupungit sekä seurakunnat tarjoavat osan kesätyöpaikoistaan koronaviruksen vuoksi omia työtehtäviä vailla oleville vakituisille työntekijöilleen.

UPM Kaukas tarjoaa kesätyöpaikan noin 180:lle metsäteollisuuden tehdastyöstä kiinnostuneelle. Kuva: Riitta Väisänen / Yle

Koronavirustilanne ei vaikuta Lappeenrannassa toimivan UPM Kaukaan kesätyösuhteisiin.

Tehtaalle on palkattu noin 180 kesätyöntekijää. Ensimmäiset kesätyöntekijät ovat jo aloittaneet, ja pääosa kesätyöntekijöistä aloittaa huhti-toukokuussa.

Myös oppisopimuskoulutukset alkavat suunnitelmien mukaan.

Maaliskuun alussa UPM Kaukaan paperin oppisopimuskoulutuksessa aloitti kuusi henkilöä. Kaukaan sahan oppisopimuskoulutus alkaa huhtikuussa.

Myös Stora Enson Imatran tehtaat palkkaa kesätyöntekijöitä normaaliin tapaan. Perehdytykset hoidetaan sähkösesti koronavirustartuntojen välttämiseksi.

Kesätyöpaikkoja vakituisille työntekijöille

Lappeenrannan ja Imatran kaupungit palkkaavat suunniteltua vähemmän kesätyöntekijöitä koronavirustilanteen vuoksi.

Lappeenrannan kaupunki on perinteisesti palkannut toistasataa kesätyöntekijää, mutta tulevana kesänä määrä on pienempi. Osa kesätyöpaikoista on lain mukaan tarjottava vakinaiselle henkilöstölle. Koululaisia on kuitenkin tarkoitus palkata puutarha-alan kesätöihin entiseen tapaan.

Imatran kaupunki oli palkkaamassa nelisenkymmentä kesätyöntekijää, mutta koronavirustilanteen vuoksi tähän lukuun ei päästä. Imatran kaupunki ei ole vielä päättänyt, minkä verran kesätyötekijöitä se voi palkata.

Myös suurin osa Lappeenrannan ja Imatran seurakunnan kesätyöpaikoista esimerkiksi hautausmailla menee tänä kesänä seurakunnan omille työntekijöille.

Imatran seurakunta palkkaa kuitenkin nelisenkymmentä ulkopuolista työntekijää hautausmaiden kunnossapitoon.

Samoin Lappeenrannan seurakunnat pyrkii tarjoamaan kesätyöpaikkoja, mutta niiden määrä selviää myöhemmin keväällä. Koronavirustilanteen vuoksi esimerkiksi rippukoulujen järjestämisen ajankohta on vielä auki.

Etelä-Karjalan koronavirustilanne kootusti.

Lue tästä uusimmat tiedot koronaviruksesta.