Etelä-Konneveden kansallispuistossa tavanomaista enemmän kävijöitä – Puistonjohtaja: Luonnosta saa nauttia, kunhan noudattaa sääntöjä

Luonnossakin on muistettava pitää riittävä etäisyys muihin ihmisiin, puistonjohtaja Tuula Peltonen muistuttaa.

kansallispuistot
Näkymä Loukkuvuorelta Konnevedelle päin.
Näkymä Kalajanvuoren huipulta.Eero Mäntymaa / Yle

Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla sijaitsevassa Etelä-Konneveden kansallispuistossa on ollut tavanomaista vilkkaampaa. Luontokohteet houkuttelevat nyt kävijöitä, koska koronaviruksen vuoksi monet ajanviettopaikat ovat kiinni ja ihmiset joutuvat viettämään paljon aikaa neljän seinän sisällä.

Kävijöitä on ollut parina edellisenä viikonloppuna ja myös viikolla enemmän kuin normaalioloissa tähän aikaan vuodesta. Ruuhkia Etelä-Konnevedellä ei kuitenkaan ole ollut kuten esimerkiksi joissakin Etelä-Suomen retkikohteissa.

Metsähallituksen Luontopalvelut on joutunut sulkemaan monin paikoin kansallispuistojen palveluja, mutta Etelä-Konneveden suosituimman reitin Vuori-Kalajan kotalaavu on auki.

Puistonjohtaja Tuula Peltonen kuitenkin muistuttaa, että taukopaikoillakin on huomioitava kunnollinen etäisyys toisiin ihmisiin ja kokoontumisrajoitukset. Hän suosittelee syömään omat eväät jossakin muualla, jos laavulla on tungosta.

– Luonnosta kannattaa ja saa lähteä nauttimaan kunhan muistaa, ettei luonnossakaan ole turvassa koronatartunnalta, vaan pitää noudattaa samoja sääntöjä kuin muuallakin, Peltonen toteaa.

Reiteillä kannattaa myös noudattaa suositeltuja kulkusuuntia, jotta kohtaamisia toisten ihmisten kanssa olisi mahdollisimman vähän.

Peltonen myös kehottaa etsimään vähemmän tunnettuja luontokohteita läheltä omaa kotia. Mahdollisuuksien mukaan retkeilemään voi lähteä vaikkapa aikaisin aamulla tai myöhempään illalla, jolloin liikkeellä on vähemmän ihmisiä.

Lue myös:

Korona voi levitä myös retkipaikoilla – Metsähallitus varoittaa ruuhkista ja ruohikkopaloista

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjois-Savossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus