Kauppakeskus Veturi tukee yrityksiä koronakriisin keskellä – ei peri vuokraa kahviloilta ja ravintoloilta

Koronavirustilanne vaikuttaa voimakkaasti kahviloiden ja ravintoloiden toimintaan, sillä niiden on pidettävä ovensa säpissä toukokuun loppuun saakka.

koronavirus
kauppakeskus Veturi
Kauppakeskus Veturissa on luovuttu myös kauppakeskuksen minimiaukiolovelvoitteesta ja supistettu aukioloaikoja. Arkistokuva.Pyry Sarkiola / Yle

Kauppakeskus Veturissa Kouvolassa toimivat kahvilat ja ravintolat on vapautettu vuokranmaksusta toukokuun loppuun saakka.

Päätöksen taustalla on kauppakeskuksen omistavan Mercada Oy:n pyrkimys helpottaa koronakriisin keskellä kamppailevien yritysten tilannetta.

Koronavirustilanne vaikuttaa voimakkaasti kahviloiden ja ravintoloiden toimintaan, sillä niiden on pidettävä ovensa säpissä toukokuun loppuun saakka. Siihen saakka sallittua on ainoastaan take away -ruoan myyminen asiakkaiden mukaan ja ruoan kuljettaminen suoraan asiakkaalle.

Veturissa on luovuttu myös kauppakeskuksen minimiaukiolovelvoitteesta ja supistettu aukioloaikoja. Myös liikkeiden sulkeminen on mahdollistettu.

– Olemme sopineet erilaisista yrityskohtaisista joustoista, joiden avulla vuokralaisillamme on mahdollisuus selvitä taloudellisesti näiden vaikeiden aikojen yli, Mercada Oy:n toimitusjohtaja Harri Holmström kertoo.

Koronakriisi ei Mercadan mukaan kosketa kaikkia kauppakeskuksen toimialoja samalla tavalla, ja joidenkin yritysten liiketoiminnassa ei ole ollut havaittavissa suuria notkahduksia.

Myöskään Vaalimaalla sijaitseva ostoskylä Zsar ei peri vuokralaisiltaan liiketilavuokraa koronavirustilanteen aikana. Ostoskylä on suljettu toistaiseksi kokonaan, ja yhtiö perii vuokralaisiltaan vain sähkö-, vesi-, ja lämmitysmaksua. Reilun vuoden toiminnassa olleen ostoskylän toiminta hiipui koronaviruksen aiheuttamien liikkumisrajoitusten myötä nopeasti.

Lue lisää:

Koronavirus autioitti Zsar-ostoskylän, josta ehti tulla kotikuntansa kivijalka – kaikki 28 liikettä sulkeneet ovensa

Lue tästä kaikki tuoreimmat tiedot koronaviruksesta

Tuoreimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus