Hyppää sisältöön

Korona pakotti soitonopettajatkin etätyöhön – erityisesti kitaran- ja pianonsoiton nettikurssien kysyntä kasvaa

Kiinnostus on selvästi herännyt netissä tapahtuvaa soitonopetusta kohtaan, arvioi hyvinkääläinen pianonsoitonopettaja Ilona Vähäsöyrinki.

Moni opettelee kitaransoittoa netissä katsottavien videoiden avulla. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Ihmisten kiinnostus netissä tapahtuvaa soitonopetusta kohtaan näyttää olevan kotona vietettävän ajan lisääntyessä kasvussa.

Suomen suurin netissä toimiva soitonopetuskurssien järjestäjä Rockway Oy:n tuotantojohtaja Olli Heiskanen kertoo, että uusia asiakkaita on rekisteröitynyt verkkopalveluun maaliskuussa huomattavasti alkuvuotta enemmän.

– Uusia rekisteröityneitä on tässä kuussa ollut noin 30 prosenttia enemmän kuin helmikuussa. Se on tietysti ihan merkittävä ero.

Rockway ei kerro asiakkaistaan tarkkoja lukuja, mutta palveluun rekisteröityneitä on kaikkiaan tuotantojohtaja Heiskasen mukaan kuusinumeroinen luku ja maksavia asiakkaita nelinumeroinen.

Tuotantojohtaja Heiskasen mukaan oppia haetaan nyt eniten kitaransoittoon.

– Kitara ja koskettimet on meillä perinteisesti eniten katsottuja.

Myös hyvinkääläisen pianonsoitonopettaja Ilona Vähäsöyringin Nettipianokoulun Ilon sivulla on ollut viime päivinä vilkasta.

– Kysyntää on enemmän, tulee kontakteja ja yhteydenottoja. Kiinnostus on selvästi herännyt tällaista opetusmuotoa kohtaan, toteaa pianonsoitonopettaja Vähäsöyrinki.

Viidellä eri paikkakunnalla Uudellamaalla toimivan 650 oppilaan Musiikkikoulu Demon asiakasvastaava Inkeri Koskiranta uskoo, että kysyntää olisi ollut ilman koronaa vielä enemmän. Demo järjestää pääasiassa live-opetusta, joka tapahtuu nyt kokonaan netissä.

– Muutama tiedustelu ja uusi opiskelija, noin 10 yhteensä. Se on poikkeuksellisen paljon kesken lukukauden, mutta normaaliaikana olisi tullut vielä enemmän, arvioi asiakasvastaava Koskiranta.

Lue myös:

Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta Suomessa ja muualla

Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta Uudellamaalla