1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Mehiläinen Länsi-Pohjan lastenosaston työntekijällä on todettu koronavirustartunta – yksi potilas perheineen ja 10 työntekijää on asetettu kotikaranteeniin

Työntekijän koronavirustartunta todettiin tiistaina.

Mehiläinen Länsi-Pohjan mukaan lastenosastolla ja synnytysosastolla ei ole todettu tartuntaa muilla henkilöillä eikä osastoilla työskentele tartunnan saaneita. Kuva: Karoliina Marttala /Yle

Mehiläinen Länsi-Pohja tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että lastenosaston työntekijällä keskussairaalassa Kemissä on todettu koronavirustartunta tiistaina. Testi tehtiin oireiden perusteella.

Tartunnan saanut henkilö on testattu välittömästi oireiden alettua ja siirretty kotikaranteeniin. Kaikki altistuneet työntekijät on jäljitetty ja asetettu kotikaranteeniin kahden viikon ajaksi.

Koronavirukselle altistuneita asiakkaita on yksi. Myös hänen perheensä on altistunut. Perhe on oltu yhteydessä ja heidät on ohjattu THL:n ohjeiden mukaiseen kotikaranteeniin.

Mehiläinen Länsi-Pohjan lastenosastolla ja synnytysosastolla ei ole todettu tartuntaa muilla henkilöillä eikä osastoilla työskentele tartunnan saaneita.

Tartunnan alkuperää selvitellään

Tartunnan alkuperä ei ole vielä tiedossa.

Asian selvittely on vielä kesken. Tartunta ei tämän hetken tietojen mukaan liity mihinkään aiemmin tiedossa oleviin riskitekijöihin, kuten matkailuun tai kontaktiin aiemmin tartunnan saaneeseen henkilöön, kommentoi Mehiläinen Länsi-Pohjan lääketieteellinen johtaja Paavo Uusimaa.

Yhteisyrityksen mukaan osastojen toiminta jatkuu normaalisti.

Kiireettömän hoidon vastaanottoajat on siirretty jo aiemmin myöhempään ajankohtaan.

Edit 1.4.2020 kello 14.45: Juttuun on lisätty Paavo Uusimaan kommentti.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löydät tästä artikkelista.