Ulkomailta tulevan koronakaranteeni ei aina alakaan Helsinki-Vantaalta, vaan matkustaja voi päästä kotimaan jatkolennolle esimerkiksi Ouluun

Uuden linjauksen mukaan jatkolento voidaan järjestää, jos koneessa pystytään varmistamaan matkustajien turvaetäisyydet.

Oulu
Matkustajia lentoaseman lähtöaulassa
Helsinki-Vantaalta lennetään vielä useisiin ulkomaan ja kotimaan kohteisiin.Petteri Sopanen / Yle

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo huolestui alkuviikosta tiedoista, joiden mukaan Ouluun on lentänyt ulkomailta Suomeen tulleita matkustajia karanteeniohjeiden vastaisesti.

Mäkitalo nosti tiistaina Twitterissä esille, että Ouluun jatkavat matkaajat pitäisi asettaa karanteeniin Helsinkiin, jos vaihtoehtona on jatkolento Ouluun.

Suomeen saapuvien lentomatkustajien karanteenikäytäntöjä tiukennettiin viime perjantaina. Hallitus linjasi, että kaikkien Suomeen ulkomailta palaavien matkustajien tulee olla kaksi viikkoa karanteenissa, ja käytännössä karanteeni alkaa jo lentokentältä eikä kotiin saa mennä joukkoliikenteellä.

Terveysjohtaja Mäkitalon mukaan karanteeniohjeet ovat selkeät, ja niitä pitää alkaa noudattaa heti, kun matkustaja on saapunut Suomeen eli tässä tapauksessa Helsinki-Vantaalle.

Helsinki-Vantaan matkustus- ja lento-ohjeita on nyt tarkennettu siten, että jatkolennot ovat mahdollisia, jos ne pystytään lentämään riittävän vähäisellä matkustajamäärällä, jolloin turvavälit pystytään varmistamaan koneessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus