Vaasan keskussairaalassa tilat valmiina pandemiaosastolle – syöpäpotilaat siirtyivät päiväyksikön tiloihin

Tilanne on vielä rauhallinen, mutta sairaala valmistautuu kasvaviin potilasmääriin.

pandemiat
Vaasan keskussairaala
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan keskussairaalassa on ryhdytty vuodeosastojen siirtoon. Tällä varaudutaan koronapotilaiden määrän kasvuun.

Hietalahdenkadun varrella sijaitsevan S-rakennuksen toiseen kerrokseen valmistaudutaan avaamaan koronapotilaiden hoitoon tarkoitettu pandemiaosasto.

Tästä syystä kyseisessä rakennuksessa sijaitseva onkologian vuodeosasto on siirretty tänään keskiviikkona päiväosaston tiloihin E-rakennukseen. Päiväyksikkö on muuttanut näistä tiloista pois jo yli viikko sitten. Päiväyksikön potilaat hoidetaan erikoisalojen mukaan eri vuodeosastoilla.

Aktiivista valmistautumista

Koronatilanne on tällä hetkellä Vaasan keskussairaalassa rauhallinen, mutta sairaala valmistautuu aktiivisesti kasvaviin potilasmääriin.

Onkologian vuodeosaston 17 potilaspaikkaa tyhjennettiin ennakkoon, jotta tarpeen vaatiessa pandemiaosaston toiminta voidaan käynnistää nopealla aikataululla.

– Syöpäosasto siirtyy etuajassa suunnitellun pandemiaosaston valmistelun takia. Syöpäpotilaiden hoidot jatkuvat keskeytymättä, kertoo medisiinisen vastuualueen johtaja Antti Jekunen sairaalan lähettämässä tiedotteessa.

Ulkopuoliset pois sairaalasta

Keskussairaalasta muistutetaan, että ulkopuolisten asioiminen sairaalassa on kielletty muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

– Mikäli potilas tarvitsee saattajaa tullessaan sairaalaan, voi saattaja kulkea osaston tai poliklinikan ovelle asti. Saattajallakaan ei kuitenkaan saa olla mitään flunssan oireita, eikä edeltävän 14 vuorokauden aikana oleskelua ulkomailla, Vaasan keskussairaala kertoo tiedotteessaan.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on tällä hetkellä 25 varmistettua koronavirustartuntaa. Alueella ei ole toistaiseksi tunnistamattomia tartuntaketjuja. Viime viikkoina sairaanhoitopiirissä on otettu 556 koronavirusnäytettä.