Perinteistä Helsinki-päivää ei vietetä ensi kesänä kaduilla ja toreilla – tapahtuma siirtyy verkkoon varmuuden vuoksi

Mukaan toivotaan myös muita digitaalisia tapahtumia.

12. kesäkuuta vietetään Helsinki-päivää. Kuva: Helsingin kaupunki

Koronavirus ajaa myös joka kesäisen, tuhansia ihmisiä keräävään Helsinki-päivän verkkoon.

– Koronavirustilanteesta johtuvat yleisötapahtumien rajoitukset eivät toistaiseksi ulotu 12.6. järjestettävään Helsinki-päivään saakka, mutta poikkeusolosuhteiden vuoksi olemme jo nyt päättäneet juhlia tänä vuonna ainoastaan verkon ja sosiaalisen median välityksellä, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tänään keskiviikkona omassa infossaan Helsinki-kanavalla.

Helsinki-päivän ohjelmaa välitetään 12. kesäkuuta Helsinki-kanavalla sekä sosiaalisessa mediassa ja tapahtumanjärjestäjien omissa kanavissa.

Ohjelmaa striimataan Helsinki-kanavalle muun muassa Keskustakirjasto Oodin ja Suvilahden Tiivistämön lähetysstudioista, jotka ovat valikoitujen tapahtumanjärjestäjien ja esiintyjien käytettävissä. Osa materiaalista voidaan kuvata etukäteen.

Tapahtumanjärjestäjät voivat myös lähettää ohjelmasisältöä omilta verkkosivuiltaan ja somekanaviltaan esimeriksi Facebookin tai Instagramin livelähetysten kautta.

– Toivomme ohjelmaan uusia verkon välityksellä striimattavia tapahtumia laidasta laitaan ja kannustamme perinteisten Helsinki-päivän tapahtumien järjestäjiä pohtimaan mahdollisuuksia erilaisille etätoteutuksille, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön vastaava tuottaja Marianne Saukkonen kaupungin tiedotteessa.

Digitaalisia tapahtumia voi ilmoittaa mukaan Helsinki-päivän ohjelmaan kesäkuun alkuun asti. Tuotantorahaa voi hakea 15.4. saakka.

Tuotantorahan saajista päättää helsinkiläisistä koostuva Helsinki-päivän raati 27.4. mennessä. Helsinki-päivän ohjelma julkistetaan tapahtuman sivuilla kesäkuun alkuun mennessä.