Kuntajohtajat vetoavat yli 70-vuotiaisiin ja riskiryhmiin: pysykää kotona ja pyytäkää asiointiapua

Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kunnan- ja kaupunginjohtajat ovat allekirjoittaneet yhteisen vetoomuksen koronatartuntojen hillitsemiseksi.

koronavirus
Vanhus kantaa kasseja hakaniemessä
Kuntajohtajat pyytävät, että yli 70-vuotiaat ja riskiryhmäläiset ottaisivat vastaan asiointiapua ja pysyisivät kotona.Jouni Immonen / Yle

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä KuusSoTen alueella kuntajohtajat ovat lähettäneet yhteisen vetoomuksen seudun yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille.

– Välttäkää lähikontakteteja. Käyttäkää asiointiapua, pyytäkää apua läheisiltä ja naapureilta, mutta välttäkää kontakteja, yhteisessä vetoomuksessa pyydetään.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Alavuden ja Ähtärin kaupunginjohtajat Liisa Heinämäki ja Jarmo Pienimäki sekä Kuortaneen ja Soinin kunnanjohtajat Pentti Turunen ja Johanna Rannanjärvi.

Todettuja koronatartuntoja on Etelä-Pohjanmaalla vasta kohtuullisen vähän.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tartuntoja on todennäköisesti paljon enemmän kuin nämä todetut tautitapaukset, ja että oireettomat henkilötkin voivat tartuttaa virusta eteenpäin, vetoomuksessa huomautetaan.

Varauduttu hyvin

Kuntajohtajat toteavat, että KuusSoTen alueella pandemiatilanteeseen on varauduttu hyvin, mutta tärkeää on välttää hoidon ruuhkautumista.

– Tästä syystä tartuntojen määrää pyritään kaikin keinoin rajaamaan.

Valtioneuvosto velvoitti jo 16. maaliskuuta yli 70-vuotiaita ja riskiryhmäläisiä välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa.

– Tämä merkitsee, että vältetään kaupassa ja apteekissa käyntiä sekä muiden ihmisten tapaamista, kuntajohtajat selventävät.

Ikäihmisten läheisille kuntajohtajat lähettävät myös pyynnön.

– Keskustelkaa tästä tärkeästä asiasta omien läheistenne kanssa.

Apua löytyy joka kunnasta

KuusSoTen alueella apua saa muun muassa seuraavista puhelinnumeroista.

Alavus:
Ikäihmisten tuki, puh. 040 554 9524 (siirryt toiseen palveluun). Myös Eläkeliiton Alavuden ja Töysän yhdistysten vapaaehtoistyö tarjoaa apua ikäihmisille.

Kuortane:
Kuortaneen kunnantalon vaihde, puh. 06 2525 2000, ma–pe klo 9.00-15.00.

Soini:
Vapaaehtoisten järjestämä Apuketju, puh. 046 536 7756 (siirryt toiseen palveluun) ja Soinin seurakunta puh. 040 547 5460 (siirryt toiseen palveluun).

Ähtäri:
Ähtärin kaupungin koordinoima asiointiapupuhelin 040 641 1941 (siirryt toiseen palveluun) ma–pe klo 9.00–15.00.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus