Metsäyhtiö Kotkamills lahjoitti 50 000 hengityssuojainta sote-yhtymälle

Suojainten tarve on kasvanut koronaviruspandemian takia.

koronaviruspandemia
Henigityssuojaimia
Arkistokuva terveydenhuollossa käytettävästä hengityssuojaimesta.Derrick Frilund / Yle

Kotkalainen metsäyhtiö Kotkamills on lahjoittanut 50 000 hengityssuojainta Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Kymsotelle.

Suojainten tarve sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on kasvanut voimakkaasti koronaviruspandemian takia.

Kymsote on joutunut esimerkiksi lopettamaan kiireettömän hammashoidon varautuakseen siihen, että hoitohenkilökunnan kasvosuojat riittävät koronavirusaallon aikana.

– Lahjoituksen avulla Kymsote pystyy varmistamaan suojavarusteiden riittävyyttä kriittisissä pisteissä ja suunnittelemaan nykyistä pitkäjännitteisemmin suojavarusteiden jaon yksiköihin, sanoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa Kymsoten tiedotteessa.

Kotkamills on saanut hankittua 50 000 hengityssuojainta yhteistyökumppaninsa China Paper Corporationin kautta.

Yhtiöllä on varastossa hengityssuojaimia myös oman henkilökunnan tarpeeseen.

– On hyvä, että pystymme omia kanaviamme pitkin saamaan Suomeen ja terveydenhuollon käyttöön suojavarusteita, joista on koronaviruspandemian aikana kova kysyntä. Niin Kymenlaakson keskussairaalassa kuin muuallakin terveydenhuollossa tehdään uskomattoman hienoa työtä, jota haluamme omalta osaltamme tukea, Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen sanoo.

Kasvosuojaimia on saatu lahjoituksena myös esimerkiksi Kanta-Hämeessä, jossa ammattiopisto Tavastia on lahjoittanut Kanta-Hämeen ensihoidolle noin 200 hengityssuojainta ja satoja pakkauksia hanskoja.

Lue lisää: Tuoreet tiedot koronavirustilanteesta Kymenlaaksossa

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus