"Epävarmuuden sieto on ihmiselle hyvin vaikeaa, sillä aivot menevät siinä selviytymismoodiin" – koronatilanne haastaa niin esimiehet kuin alaisetkin

Ensihuomion ovat vieneet käytännön järjestelyt. Nyt pitäisi pystyä tarttumaan myös henkiseen paineeseen ja epävarmuuden sietämiseen.

työhyvinvointi
Mies työskentelee etänä kannettavalla tietokoneella.
Monen työskentelytavat ja -paikka oavt muuttuneet. Eleni Paspatis / Yle

Koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset ovat olleet voimassa nyt kuukauden päivät. Moni ihan käytännön asia on muuttunut, ja jokainen on koittanut sopeutua muutoksiin parhaimpansa mukaan.

Työpaikolla on lähdetty aluksi ihan käytännön asioista, kertoo työhyvinvointipsykologi Minna Björkman.

– Paljon on nyt järjestelty ihan käytännön asioita. Miten yhteydet toimivat, miten etätöitä ylipäätään tehdään, kun siellä on koirat ja lapset ja miehet ja vaimot ja kaikki.

Muutokset ovat isoja

Epävarmuus ja myös pelko tulevasta on monen mielessä. Toisaalta askarruttavat henkilökohtaiset asiat, mutta myös muuttunut työn tekeminen mietityttää.

– Mikään ei ole niin kuin ennen. Pitää sietää monenlaista erilaista uhan kokemista, paineita ja epävarmuutta. Joudutaan miettimään ihan normaalit rutiinit uusiksi. Epävarmuuden sieto on ihmiselle hyvin vaikeaa, sillä aivot menevät siinä selviytymismoodiin, kertoo Björkman.

Tietyt työpaikalta tutut lainalaisuudet eivät enää ole voimassa ja niiden tilalle on tullut uusia.

– Se johtaa siihen, että moni helppokin asia on kauhean vaikeaa. Ei oikein keksitä eikä osata suunnitella kun ei ole mistä suunnitella, kun kaikki on mennyt uusiksi. Se on henkisesti erittäin kuormittavaa kaikille, sanoo Björkman.

Esimiehet tärkeässä roolissa

Minna Björkman työskentelee työhyvinvointipsykologina hyvinvointipalveluita tarjoavassa yrityksessään Awenissa. Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet eri työyhteisöjä ottamaan yhteyttä.

Työyhteisöissä tärkeä rooli koronapandemian aikana on esimiehillä. Björkmanin mukaan esimiehiin kohdistuvat isot paineet. Työyhteisöissä kun on nyt monenlaisia epävarmuuksia.

– Se kulminoituu siihen, että esimiehiin luotetaan ja johtajien puoleen käännytään. Heiltä halutaan saada kannustusta ja tukea. Esimiehet joutuvat kannattelemaan itsensä lisäksi myös henkilökuntaa.

Mutta olipa sitten työyhteisössä esimiehenä tai alaisena, tilanne on hankala kaikille.

Björkman sanookin, että nyt kun käytännön asiat on saatu mietittyä kuntoon, seuraava vaihe on se, että estetään ihmisten uupuminen ja tuetaan jaksamista. Kaikkein tärkeintä on oppia sietämään epävarmuutta.

Katso täältä Ylen uutiset liittyen koronatilanteeseen Suomessa ja maailmalla