1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Keskussairaalan vartiointia lisätty Mikkelissä – Essote varautuu huumeiden käyttäjien varasteluyrityksiin

Joitakin havaintoja huumetilanteen muutoksesta näkyy jo Mikkelin alueella.

Keskussairaalan vartiointia on lisätty. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Essotessa on lisäty Mikkelin keskussairaalan vartiointia huumetilanteen muutoksen vuoksi. Pelkona on, että päihteiden käyttäjät pyrkivät hankkimaan huumaavia aineita sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköistä.

Turvallisuuspäällikkö Seppo Hujanen kertoo, että joitain havaintoja huumetilanteen muutoksesta on jo näkynyt Essoten piirissä. Esimerkiksi lääkkeiden kyselijöitä on ollut normaalia enemmän. Myös lääkereseptejä on yritetty saada haltuun.

– Essote on ryhtynyt lukuisiin varotoimiin. Esimerkiksi keskussairaalassa on vartiointia lisätty. Meidän kauttamme päihteitä ei kannata yrittää hankkia. Ikäihmisiä kehotamme olemaan päästämättä ketään tuntematonta sisälle. Essoten työntekijöillä on aina henkilökortti, muistuttaa Seppo Hujanen.

Poliisin julkisuuteen antamien tietojen mukaan huumeiden tulo koko maahan on tyrehtynyt.

Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen johtaja Minna Mutanen kehottaa päihteiden käyttäjiä hakeutumaan kuntayhtymän riippuvuusvastaanotolle. Hoitajan vastaanotto on avoinna ilman ajanvarausta arkipäivisin aamupäivällä.

– Riippuvuusvastaanotto toimii aivan normaalisti ja vastaanotolle on turvallista tulla, kertoo Minna Mutanen.

Essoten riippuvuusvastaanotto tarjoaa palveluja yli 18-vuotiaille päihde- ja riippuvuusongelmaisille ja heidän läheisilleen. Riippuvuusvastaanotolta saa muun muassa ohjausta ja neuvontaa, hoidon tarpeen arviointia, avokatkaisu- ja avovieroitushoitoa sekä tapaamisia yksilöille, pareille ja perheille.