1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan yliopistoon ennätysmäärä hakemuksia – tekniikan alan hakijamäärä nousi viime vuodesta 40 prosenttia

Suosituin hakukohde oli edellisvuosien tapaan kauppatiede.

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan yliopistoon oli ennätysmäärä hakijoita 1. huhtikuuta päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa. Eniten kiinnostusta kasvatti tekniikan ala, jonka kandidaattiohjelmiin hakemuksia tuli 772. Määrä nousi yli 40 prosenttia viime vuoden 539:stä.

Kokonaisuudessaan hakemusmäärä kasvoi lähes 13 prosenttia, kun kaikkiin Vaasan yliopiston kandidaattiohjelmiin tuli yhteensä 6 524 hakemusta. Hakemusmäärä kasvoi lähes kaikissa kandidaattiohjelmissa.

Suosituin hakukohde on edellisten vuosien tapaan kauppatieteiden kandidaattiohjelma, jossa 270:tä opiskelupaikkaa tavoittelee yhteensä 4253 hakijaa.

Myös viestintätieteiden ja hallintotieteiden kandidaattiohjelmat kasvattivat hakijamääriään. Viestintätieteiden kandidaattiohjelmassa opiskelupaikkaa tavoittelee 355 hakijaa, vuonna 2019 hakijoita oli 337 ja hallintotieteissä hakijoita 775, kun viime vuonna oli 723.

Aloituspaikkoja kandidaattiohjelmissa on yhteensä 540.

Maisteriohjelmista suosituin järjestetään Kokkolassa

Suomenkielisiin maisteriohjelmiin tuli yhteensä 1381 hakemusta, viime vuonna 744. Suosituin hakukohde oli Kokkolassa kolmen vuoden välein toteutettava liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma, johon tuli 394 hakemusta.

Maisteriohjelmissa on tarjolla yhteensä 180 aloituspaikkaa kauppatieteiden, tekniikan, hallintotieteiden ja viestintätieteiden aloilla.

Erillishaussa avoimen yliopiston opintojen perusteella hakijamäärä yli kaksinkertaistui viime vuoden 59:stä tämän vuoden 127:ään.

Valintakokeet järjestetään tämän hetken tiedon mukaan touko-kesäkuussa.

Lue seuraavaksi