Kesäajan nopeusrajoituksiin siirrytään Keski-Suomessa ensi viikolla – osalle huonokuntoisista teistä jää alennetut rajoitukset

Kaikkiaan kuusi tieosuutta jää myös kesäksi alemmalle nopeusrajoitukselle.

Suomen tieverkko
Nopeusrajoituskylttiä vaihdetaan.
Kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään perjantaina 24. huhtikuuta. Yle

Keski-Suomen teillä siirrytään kesänopeuksiin 6. huhtikuuta alkaen.

Tavallisimmin tämä tarkoittaa talven ja pimeän ajan vuoksi voimassa olleen kahdeksankympin nopeusrajoituksen muuttumista sataan kilometriin tunnissa.

Keski-Suomen Ely-keskuksen mukaan liikennemerkit saadaan vaihdettua teiden varsilla parissa päivässä.

Kesänopeudet ovat käytössä koko maassa viimeistään 24. huhtikuuta.

Nopeastikin vaihtelevien kevätsäiden takia autoilijoiden on kuitenkin syytä ajaa keliolosuhteiden mukaan. Ajokeli voi tähän aikaan vuodesta muuttua varsin lyhyessä ajassa.

Tänä keväänä teiden pientareilta ei talven vähäisestä lumitilanteesta johtuen ole juuri sulamisvesiä valumassa, mutta sateet ja lämpötilan sahaaminen nollan molemmin puolin voivat aiheuttaa autoilijoille yllätyksiä.

– Autoilijoiden on syytä muistaa, että turvallinen ajo saattaa vaatia alempaa nopeutta kuin suurin sallittu nopeus, muistuttaa liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen.

Keski-Suomessa kuusi huonokuntoista tieosuutta jää tänä vuonna kesäksikin alemmalle nopeusrajoitukselle.

Tällaisia tieosuuksia (siirryt toiseen palveluun) (karttapalvelusovellus) on yhteensä noin parikymmentä kilometriä Jämsässä ja Konnevedellä.

Rajoitus jää näillä teillä viiteen-, kuuteen- ja kahdeksaankymmeneen kilometriin tunnissa, vaikka normaalisti tieosuuksilla voitaisiin ajaa korkeammilla nopeuksilla.

Kelin mukaan vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä ei enää Keski-Suomen teiden varsilla ole. Ne on poistettu vanhentuneen tekniikan takia.