Janakkalan museot odottavat etävierailijoita

Museoon voi tutustua vaikka kotisohvalta.

Janakkala
Museossa pöytä, tuoli sekä lasivitriinissä punainen juhlapuku.
Ida Aalberg -museo sijaitsee Janakkalassa Leppäkoskella koulun ja radan välissä.Janakkalan kunta

Janakkalan museot ovat valmiina etävierailuihin. Ida Aalbergin museo (siirryt toiseen palveluun) ja Laurinmäen torpparimuseo (siirryt toiseen palveluun) löytyvät nyt eMuseosta sekä suomeksi että englanniksi.

Janakkalan kulttuurituottaja Anna-Milla Vainio toivoo, että museot avataan kesällä jälleen normaalisti. eMuseon avulla niihin saa jo esimakua. eMuseot voisivat toimia myös koulujen virtuaalisena oppimisympäristönä.

– Laurinmäen alueella voi toki turvalliset välimatkat muihin pitäen retkeillä ympäri vuoden, vaikka museo ei avoinna olisikaan. eMuseo voi silloin toimia omassa puhelimessa kätevänä oppaana.

Kotiseutuliitto ja museo yhteistyössä

eMuseo on Suomen kotiseutuliiton ylläpitämä sivusto eli etävierailua varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta. Palvelu on kehitetty nimenomaan paikallismuseoiden kokemiseen mobiilisti – oli museo auki tai kiinni tai jos kävijä ei itse pääse paikan päälle.

eMuseo-palvelu nostaa pienemmätkin kotiseutumuseot esiin ja kaikki Suomen paikallismuseot halutaan mukaan. Museot voivat tehdä helposti itse mobiilioppaita museostaan ja sen ympäristöstä.

Työhön tarjotaan Kotiseutuliiton koulutusta, jonka pohjalta myös Janakkalan kulttuurituottaja on laatinut nämä oppaat.