1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkeakoulut

Lapin yliopisto sai yli tuhat hakemusta enemmän kuin vuosi sitten

Lapin yliopistossa parhaiten menestyi oikeustieteen koulutus, jonne tuli 3 700 hakemusta.

korkeakoulut
Lapin yliopiston luentosalissa opetetaan hallintotieteen johdantokurssia
Lapin yliopistoon jätettiin tämän kevään toisessa yhteishaussa 7 638 hakemusta. Aloituspaikkoja on tarjolla 723. Arkistokuva.Annu Passoja

Lapin yliopistoon jätettiin tämän kevään toisessa yhteishaussa 7 638 hakemusta, mikä on 1 049 hakemusta (16%) enemmän kuin viime vuonna.

Hakijoista yli puolet on ensikertalaisia. Ensikertalaisella hakijalla ei ole aikaisempaa korkeakoulututkintoa eikä vastaanotettua korkeakoulun opiskelupaikkaa vuoden 2014 jälkeen.

Aloituspaikkoja on tänä vuonna tarjolla 723, mikä sisältää myös pelkän maisterivaiheen ja avoimen väylän aloituspaikat.

Oikeustiede halutuin Lapissa

Lapin yliopiston koulutusaloista parhaiten menestyi oikeustieteen koulutus. Sinne tuli 3 700 hakemusta, noin 120 hakemusta (3%) enemmän kuin viime vuonna.

Yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan jätettiin 1 592 hakemusta. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan hakemusten määrä kasvoi noin 28 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Kasvatustieteiden tiedekuntaan jätettiin yli 1 000 hakemusta. Luokanopettajaksi haki 833 henkilöä.

Taiteiden tiedekunnan hakemusten määrä kasvoi viime vuodesta dramaattisesti. Hakemuksia tuli 707 kappaletta, mikä on 44 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eniten haettiin kuvataidekasvatuksen ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmiin.

Koko Suomessa ennätysmäärä hakijoita

Suomen ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 henkilöä, mikä on 11 200 (8%) enemmän kuin viime vuonna. Korkeakouluissa syksyllä alkavassa suomen- ja ruotsinkielisessä koulutuksessa oli haettavana 46 600 aloituspaikkaa.

Määrällisesti eniten hakijoita pyrki terveys- ja hyvinvointialoille, kauppa-, hallinto- ja oikeustieteisiin sekä tekniikan aloille.

Vaikeinta pääsy oli suuhygienisti- ja hammasteknikkokoulutukseen (16,5 hakijaa/aloituspaikka), luonnontieteiden alalle (9,9 hakijaa/aloituspaikka) ja lääketieteelliseen (9,8 hakijaa/aloituspaikka).

Vähiten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli tekniikan aloilla sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa.

Lue lisää

Lapin yliopisto ja Kajaanin AMK aloittavat palvelumuotoilun koulutuksen

Ammattikorkeakoulun kesähaku keräsi jälleen runsaasti hakijoita - yhtä suosittu kuin yhteishaku keväällä

Lue seuraavaksi